Пятница,
20.07.2018
00:20Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SPORT  

A început Campionatul Mondial de fotbal! Cea de-a 21 ediţie a debutat cu partida Rusia - Arabia Saudită


 

 

Lunga aşteptare a microbiştilor a luat sfârşit! Astăzi s-a dat startul celui mai important eveniment fotbalistic al lumii: turneul final al Campionatului Mondial, primul organizat în Estul Europei.

Cea de-a 21-a ediţie a competiţiei fotbalistice majore a început pe stadionul Lujniki din Moscova la ora 18:00 cu partida Rusia - Arabia Saudită. Meciul de deschidere a fost prefaţat şi de un concert grandios, iar principalii actori au fost interpretul Robbie Williams şi soprana Aida Garifullina.

La turneul final participă, ca de obicei, 32 de echipe naţionale, iar în total se vor disputa 64 de meciuri pe 12 stadioane din 11 oraşe. Brazilia este considerată principala favorită la câştigarea trofeului. Totodată, naţionala "canarinha" este singura care a participat la toate edițiile Campionatelor Mondiale.

La turneul din Rusia vor participa şi două debutante. Este vorba de echipele Islandei şi Panamei. Până în prezent trofeul a fost cucerit doar de reprezentantele Europei şi Americii de Sud. Europenii s-au impus la Mondiale de 11 ori, iar sud-americanii - de 9.

Marele eveniment sportiv va dura până în 15 iulie, atunci când este programată finala. Până la mijlocul lunii iulie, microbiştii moldoveni vor putea urmări seară de seară meciurile preferate de pe un ecran gigant amenajat în orăşelul fotbalistic din centrul Capitalei. 


publica.md

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100