Воскресение,
19.08.2018
04:34Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

Fostul șef al Inspectoratului Fiscal de Stat despre reforma fiscală: Veniturile la buget vor crește şi vor avea de câştigat cetăţenii


 

 

Fostul șef al Inspectoratului Fiscal de Stat Ion Prisăcaru susține reforma fiscală adoptată recent de Parlament, care prevede impozite pe venit mai mici pentru angajaţi, taxe reduse pentru anumite categorii de afaceri, dar şi declararea voluntară a bunurilor. Potrivit lui Prisăcaru, decizia Guvernului de a micșora impozitele este una ambiţioasă şi responsabilă. Datorită acestui pachet de legi, veniturile la buget vor crește şi vor avea de câştigat cetăţenii, a declarat fostul şef al fiscului.

"Această diminuare va conduce la oficializarea salariilor, corespunzător va conduce la majorarea bazei de impozitare, scoaterea în evidență a salariilor. Corespunzător și bugetul de stat, și bugetele locale și bugetul asigurărilor sociale vor avea venituri suplimentare", a spus Ion Prisăcaru,  fostul șef al Serviciului Fiscal de Stat.

Pachetul de legi adoptat de Parlament prevede reducerea impozitului pe venit de la 18 până la 12 la sută prin stabilirea unei cote unice. De asemenea, scade și contribuţia la Bugetul Asigurărilor Sociale, de la 23 la 18 la sută. A mai fost redusă de la 20 la 10 la sută cota TVA pentru serviciile din restaurante, hoteluri şi cafenele. Iar taximetriștii care au un salariu mai mic de 10 mii de lei lunar vor plăti un impozit pe venit fix, de 500 de lei lunar.

În urma reformei, vor fi reduse și presiunile organelor de forță față de mediul de afaceri, iar arestul preventiv se va aplica mai rar. Reforma fiscală va intra în vigoare din 1 octombrie.

https://www.publika.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100