Среда,
15.08.2018
23:32Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

Primarul democrat din Trușeni, REȚINUT: Ar fi falsificat documente pentru atribuirea ILEGALĂ de terenuri. Mita se ridica până la 10 mii de euro per lot


Ofițerii anticorupție au reținut astăzi încă o persoană în dosarul primarului democrat de la Truşeni. Este vorba despre un fost inginer cadastral, actual preşedinte al unei companii specializate în efectuarea lucrărilor cadastrale. Acesta este bănuit de complicitate la comiterea abuzului de serviciu, în urma căruia administraţia publică locală din Truşeni a suportat prejudicii materiale considerabile. Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Primarul suburbiei Trușeni, democratul Ion Apostol, a fost reținut ieri-seară, fiind bănuit că, împreună preşedintele întovărăşirii pomicole din localitate și alte persoane, deposeda ilegal comunitatea de loturi de teren.

Centrul Național Anticorupție anunță că a deconspirat o schemă de înstrăinare a terenurilor din Trușeni. Mai exact, bănuiții ar fi identificat doritori de a intra în posesia loturilor, după care, contra unor sume de bani, care se ridicau până la 10 000 de euro pentru un teren, le-ar fi legalizat prin falsificarea mai multor documente.

Pentru a da o tentă legală tranzacţiei, bănuiţii ar fi falsificat certificate de proprietate, dându-le numere de înregistrare fictive, prin care se atesta dreptul beneficiarului asupra terenurilor. De regulă, cumpărătorii primeau dreptul de proprietate cu un număr de înregistrare din anii 90 ai secolului trecut, atunci când s-ar fi constituit întovărăşirea pomicolă şi, prin urmare, puteau fi consideraţi membri ai întovărăşirii cu drepturi depline asupra terenurilor. Asta chiar dacă tranzacţiile, de facto, se desfăşurau în perioada de după anii 2000.

Primarul din Trușeni şi preşedintele întovărăşirii pomicole menţionate au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu. Investigaţiile continuă şi în privinţa altor persoane din administraţia locală, participaţia cărora urmează a fi probată.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100