Среда,
15.08.2018
23:32Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

Ex-procuror, ajuns pe banca acuzaților pentru estorcare de bani de la un colonel de armată


 

Fostul procuror militar din Bălți, Vadim Cebotari, a ajuns pe banca acuzațiilor pentru trafic de influență, fiind denunțat de către un colonel din Armata Națională. Procesul a început marți, 12 iunie, la Judecătoria Bălți.

Vadim Cebotari este învinuit că în iulie 2016, în timp ce deținea funcția de șef-interimar al Procuraturii militare din Bălți, a estorcat 1 mie de dolari de la comandantul Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din Bălți, colonelul Veaceslav Rusu. Procuratura militară intentase pe numele lui Rusu un dosar penal pentru neglijență, iar Cebotari a cerut banii pentru a asigura „cercetarea obiectivă” a cazului.

Colonelul Rusu a declarat în instanță că Vadim Cebotari s-a adresat la el cu rugămintea de a-i găsi un loc de muncă în armată, deoarece Procuratura militară urma să fie lichidată. Atunci colonelul l-a rugat pe procuror să examineze obiectiv dosarul. Cebotari i-a dat garanții că dacă achită 1 mie de dolari, cazul va fi cercetat obiectiv și nu v-a fi transferat la altă Procuratură.

Denunțătorul a mai spus că i-a dat inițial lui Cebotari 500 de dolari, iar restul urma să-i dea „după rezultat”.

Potrivit declarațiilor făcute în instanță de către colonelul Rusu, Cebotari estorca de la el lunar diferite sume de bani sau bunuri materiale și până a-i fi intentat dosarul.

Fostul procuror a refuzat să facă declarații despre caz. Pentru trafic de influență, legislația penală prevede o amendă de la 200 de mii la 300 de mii de lei sau până la 5 ani de închisoare.

     

procuror.jpg

procuror2.jpg

https://crimemoldova.com


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100