Пятница,
17.08.2018
12:31Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

Casa Poporului de la București a început să se dărâme, la propriu


 

Palatul Parlamentului român a început să se dărâme la propriu. Bucăţi mari de piatră se desprind din faţade punând în pericol vieţile angajaţilor şi ale turiştilor. La Camera Deputaţilor anumite zone au fost deja restricţionate accesului pentru a preveni eventualele accidente. La una dintre intrările Senatului, administratorii s-au hotărât să construiască o copertină metalică pentru ca pietrele să nu lovească oamenii. De reparație însă nu se găsesc bani, scrieDigi24.

Privit de afară, Palatul Parlamentului nu arată nici de departe ca o clădire tânără, de 30 de ani. De pe fațade au început să se desprindă plăci mari de piatră, pereții sunt fisurati și în multe locuri zidurile sunt acoperite de mușchi sau ciuperci.

Constructorii Palatului Parlamentului au ales piatră naturală pentru fațade, nu atât pentru maturitate, cât pentru culoare. În timp, materialul a început să cedeze, mai ales că nu a fost tratat niciodată să reziste ploilor sau diferențelor de temperatură, scrie și ProTV.

Cele mai afectate zone sunt și cele mai circulate - respectiv intrarea turiștilor și parcarea deputaților. Adică partea de nord a clădirii. De altfel, pe trotuarele intens circulate administratorii palatului au întins benzi care ar trebui să-i țină departe pe trecători.

Specialiştii spun că piatra poate fi tratată, dar asta ar costa 12 milioane de euro. Dacă însă s-ar înlocui toată faţada, costurile ar ajunge la 35 de milioane de euro.

http://agora.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100