Пятница,
17.08.2018
12:31Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

A dispărut interesul lui Renato Usatâi de a colecta bani pentru a-i aloca în scopuri ce nu-i mai lustruiesc imaginea


 

Banii Fundaţiei Renato Usatâi s-au cam epuizat. Drept argument în acest sens este şi faptul că de Hramul oraşului, la 22 mai, în Piaţa Vasile Alecsandri a lipsit scena mobilă, care era montată la Bălţi, contra bani, desigur, cu diverse ocazii. Au lipsit şi artiştii de mare calibru gen Grigore Leps, Sofia Rotaru, etc, locul lor fiind ocupat de nume cunoscute şi nu prea din republică.

Analiştii susţin că există câteva motive care au condus la necompletarea conturilor Fundaţiei Renato Usatâi cu noi mijloace financiare. În primul rând, liderul Partidului Nostru nu mai este primar al municipiului Bălţi, de unde reiese că a dispărut şi interesul de a colecta bani pentru a-i aloca în scopuri ce nu-i mai lustruiesc imaginea. Apoi, că e aşa sau e altfel, dar unele guri rele zic că nici Dmitrii Rogozin nu mai e in Guvernul Federaţiei Ruse. Or, acesta avea influienţă mare la repartizarea unor sume îndreptate prin anumite canale către Republica Moldova pentru a o menţine sub influienţa Moscovei.

Cineva din foştii membri ai fracţiunii Partidul Nostru din cadrul Consiliului municipal Bălţi au declarat pentru gzt.md că nici “izvoarele” locale de completare a conturilor fundaţiei lui Renato Usatâi nu mai pot fi exploatate. Deoarece fracţiunea Partidul Nostru nu mai este majoritară în Consiliul Municipal Bălţi, ea nu poate adopta decizii care i-ar aduce dividende de ordin politic, dar şi material. Ex-consilierul fracţiunii Partidul Nostru a amintit despre cazul unul om de afacere din Bălţi, care a construit în una din staţiile de troleibuze un centru comercial cu două nivele şi care nu a putut fi dat în exploatare ani în şir, punându-i-se diverse pripoane. Doar când i s-a propus să achite 500 mii de lei, care urmau să completeze conturile Fundaţiei Renato Usatâi, treaba s-a mişcat din loc.

Fundaţia Renato Usatâi e structura care a finanţat construcţia unui complex dedicat poetului şi rapsodului rus Vladimir Vâsoţki în Grădina publică din Bălţi. Ea a asigurat câţiva ani la rând montarea şi exploatarea bradului de revelion în centrul urbei, precum şi programele artistice prezentate cu această ocazie. Fundaţia a achitat costurile funcţionării unei cantine sociale, precum şi a organizării programelor artistice consacrate Hramului oraşului şi altor sărbători.

 

 gzt.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100