Среда,
18.07.2018
00:22Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

BLOG: Dragi moldoveni, oriunde a-ți fi, nu uitați de casă!


 

Sunt şi eu plecat de ceva timp peste hotare şi chiar nu-i înțeleg deloc pe moldovenii pelcați care în câteva luni se fac deja c-au uitat limba română, au uitat de familie, prieteni, de toate cele sfinte de acasă, care nu mai e casă pentru ei, ci o “bortă” cu “rapăn”, “bâdle” și “curve” şi se comportă aşa de parcă toată viața au trăit în lux.

Cât timp au fost în țară erau şi ei “bâdle de la coada vacii”, trăiau din banii părinților şi umblau toată ziua cu băutul, n-au muncit nicio zi măcar, dar imediat ce pleacă şi scapă la câteva sute de euro, pe loc devin mega “pizdoşi”, permițându-şi să-i critice fără un pic de jenă pe cei de acasă care muncesc în sudoarea frunții pentru nişte bănuți.

Ei zic că “urăsc Moldova” şi se bucură ca proştii că au ieşit din “mocirlă”, când de fapt mocirla mereu a fost în ei, în sufletul lor mizerabil, nu în locurile sfinte de acasă unde s-au născut, copilărit şi au făcut primii paşi în viața mare, şi nici în persoanele sfinte de acasă, care din puținul care-l aveau, prin nevoi, griji şi sărăcie i-au crescut, i-au pus pe picioare şi au făcut din ei oameni.

Hristos a Înviat, dragi moldoveni! Oriunde a-ți fi, nu uitați de casă. Luați telefoanele în mână şi sunați-i pe părinți. Acum. Când citiți aceste rânduri. Nu fiți porci şi cinstiți acele persoane sfinte din familiile voastre, cât timp mai sunt în viață. Nu vă călcați pe cap, nici între voi, nici ceea ce ați lăsat în Moldova. Ajutați-vă între voi şi acasă, dar mai ales peste hotare, pentru că binele făcut nu vă costă nimic, dar în schimb se întoarce înzecit. Fiți mai buni, măcar astăzi, şi începând de astăzi.

Vă pup, vă iubesc.

BLOGUL lui Dan Oleinic

http://www.basarabia.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100