Четверг,
19.07.2018
02:47Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

Cod galben de poluare cu dioxid de azot emis pentru municipiul Bălți


 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, pentru municipiul Bălți, avertizare cod galben de nivel sporit de poluare a aerului cu dioxid de azot. Intervalul de acțiune este 12 și 13 aprilie. Concentrațiile maxime au depășit normele sanitare de 1,1-2,0 ori.

„Suntem sub influența perioadei calde, avem mișcarea slabă a maselor de aer. Sunt factorii care au contribuit la majorarea concentrației de dioxid de azot. Pericol iminent pentru sănătate nu este”, a declarat pentru IPN Natalia Zgârcu, șef adjunct al Direcției Monitoring al Calității Mediului din cadrul SHS.

Totuși, populația este sfătuită să reducă la maximum durata aflării în zonele industriale, în favoarea plimbărilor pe jos în spațiile verzi. În special recomandarea se referă la copii, femeile însărcinate și persoanelor cu vârstă înaintată. Persoanelor cu maladii ale sistemului cardio-vascular și ale sistemului respirator li se solicită reducerea efortului fizic.

Pentru prevenirea creșterii periculoase a concentrației poluanților în aer, agenții economici sunt obligați să întreprindă măsuri pentru reducerea emisiilor nocive, cu 15-20%. Poliția rutieră este îndemnată să contribuie la direcționarea optimă a traficului rutier și neadmiterea formării ambuteiajelor.

http://a-tv.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100