Четверг,
19.07.2018
06:59Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


RUȘINEA CAPITALEI DE NORD  

Începând cu ziua de astăzi, poligonul pentru stocarea deşeurilor colectate în Bălţi se va închide


 

 

Direcţia Reparaţii şi Construcţii de drumuri (DRCD) din Bălţi, căreia primăria locală i-a încredinţat colectarea şi evacuarea gunoaielor din oraş, nu dispune de banii necesari pentru a-şi îndeplini atribuţiile. Declaraţia aparţine lui Iuri Hmarnâi, director al DCRD, care ieri, 4 iulie, a raportat situaţia de la întreprinderea ce o conduce, în cadrul unei întruniri a conducătorilor serviciilor comunale din oraş.

Hmarnâi a precizat că populaţia oraşului nu achită plata pentru serviciul de evacuare a gunoaielor. Pentru luna mai, din suma de 1,83 milioane lei calculată pentru lucrările de evacuare a deşeurilor, persoanele fizice au achitat doar 39,5 mii, iar persoanele juridice  – 641 mii de lei. Această situaţie nu permite întreprinderii să achiziţioneze la timp combustibil, dar şi alte materiale pentru funcţionarea autospecialelor, a mai precizat Iuri Hmarnâi.

În altă ordine de idei, Dumitru Rusnac, conducătorul SRL „Salubrity Solutions”, care gestionează poligonul unde sunt stocate deşeurile colectate, spune că de azi, 5 iulie, poligonul se va închide, deoarece nu mai există loc pentru stocarea gunoaielor. Din cauza lipsei de bani, angajaţii unităţii economice nu mai înfăptuiesc lucrări de amenajare a teritoriului poligonului. Rusnac a declarat pentru mass-media că poligonul va începe să funcţioneze doar după ce DRCD Bălţi îşi va achita datoriile, iar angajaţii întreprinderii vor avea posibilitate să înfăptuiască lucrări de stocare a deşeurilor.

 

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100