Среда,
15.08.2018
23:35Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


RUȘINEA CAPITALEI DE NORD  

Despre "succesul” pe care usatiştii l-au stabilit în trei ani de domnire la Bălţi


 

Dacă nu e, apoi nu e! Ne referim la stăpânul capitalei de nord. Mai binezis la ceea ce se numeşte primărie a municipiului Bălţi.

Starea de anarhie care domneşte în această localitate de la 2015 încoace îl pune pe gânduri pe orice trecător al urbei: are acest oraş primar?

Nu la gunoaiele ce au împânzit străzile şi curţile oraşului, ne referim. Nici la haitele de maidanezi, numărul cărora ajunge la zeci, sau poate, sute de mii. Dar nici la calitatea proastă a drumurilor. Nici la faptul că în primărie şi în structurile ei nu ai cu cine vorbi în limba română. Şi nici la interesul edililor, dacă pot fi numiţi edili, de a rusifica până şi copiii care fregventează şcoala cu predare în limba romană. Ne vom referi la un cu totul alt defect, apucătură rea, patimă, desfrâu, dezmăț, destrăbălare, numiţi-l cum vreţi, că tot acolo ajungem.

Săptămânalul regional de limbă rusă “SP” a publicat zilele trecute un material însoţit cu numeroase poze despre aşa zisul suces stabilit de regimul lui Renato Usatâi la Bălţi în vederea amenajării trotuarelor. Tare se mai mândresc usatiştii cu acest zis succes. “Succes” pe care l-au stabilit în trei ani de “domnire”.

E vorba despre circa un kilometru al străzii “Ştefan cel Mare”, segment aflat între Autogară şi Primărie, porţiune care, Dumnezeu ştie, când va fi dată în exploatare. Deoarece la un capăt al acestui segment se îndeplinesc lucrări de placare a trotuarului, iar la alt capăt, unde această operaţie a fost îndeplinită toamna trecută – se cer lucrări de reparaţii. Vedeţi şi Dumneavoastră.

Apropo, usatiştii nu întârzie cu orice ocazie să anunţe că aceste lucrări sunt finanţate de fundaţia lui Renato Usatâi. Chiar aşa să fie?

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100