Пятница,
17.08.2018
12:29Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


RUȘINEA CAPITALEI DE NORD  

Scandalul gunoiului la Bălţi i-a o turnură neaşteptată. Autorităţile municipale cer din nou ajutorul Guvernului


 

Scandalul gunoiului la Bălţi i-a o turnură neaşteptată. Autorităţile municipale cer din nou ajutorul Guvernului. Potrivit primarului interimar, Nicolai Grigorișin de câteva zile orașul nu este salubrizat, deoarece muncitorii nu au acces la groapa de gunoi. De cealaltă parte, agentul economic care gestionează poligonul spune că nu împiedică depozitarea deșeurilor, doar că acest lucru este ilegal, deoarece întreprinderile muncipale nu au semnat contracte cu întreprinderea sa.

Scântei la şedința comisiei pentru situații excepționale din Bălți: primarul interimar, Nicolai Grigorișin și Dumitru Rusnac, administratorul poligonului s-au acuzat reciproc.

Și pentru că nu au reușit să identifice o soluție, membrii comisiei au decis să se adreseze Guvernului.

Directorul întreprinderii municipale, responsabile de salubrizarea orașului, spune că gestionarul poligonului i-ar fi promis că autospecialele vor avea acces la groapa de gunoi, doar după ce va plăti pentru depozitarea deșeurilor.

"Ei cer ca noi să semnăm un contract și să le plătesc în avans un milion de lei și astfel ei ne garantează accesul la poligon până la 31 mai", a menționat directorul DRCD, Bălţi, Iurie Hmarnîi.

La rândul său, Dumitri Rusnac susține că stocarea deşeurilor la groapa de gunoi pe care o gestionează este ilegală. Asta pentru că în noul tarif pentru colectarea deşeurilor menajere, nu este inclusă şi taxa pentru depozitare. Iar de vină în acestă situație se face primarul interimar, Nicolai Grigorișin.

"Poligonul e deschis și lucrează în regim normal. În cazul în care la poligon se va întâmpla o catastrofă ecologică, dar în viziunea mea este eminentă, responsabilitate pentru tot o va purta domnul Grigorișin, care în loc să soluționeze problema, să convoace ședința consiliului municipal, el nu face altceva decât PR politic", a comunicat administratorul întreprinderii Salubrity Solution, Dumitru Rusnac.

De aceeaşi părere este și șeful Serviciului pentru Situații Excepționale din oraș.

"În ultimul timp se observă tendința administrației locale în loc să se apuce de lucru, ei pun îndeplinirea sarcinilor lor pe umerii altor servicii", a afirmat şeful DSE Bălți, Lilian Butnariuc.

Autoritățile locale au preluat serviciul de salubrizare a orașului la sfârșitul anului trecut de la o companie privată. Acest lucru a generat o criză a deșeurilor care a fost soluționată, doar după implicarea Guvernului. Înainte de Revelion, 15 autospeciale şi zeci de muncitori şi carabinieri din Chişinău au fost trimişi la Bălţi pentru a curăţa oraşul de mizerie.

http://www.canal3.md/

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100