Пятница,
17.08.2018
12:29Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


RUȘINEA CAPITALEI DE NORD  

Criza deşeurilor se extinde la Bălţi: Oraşul de câteva zile nu mai este salubrizat, iar muncitorii nu au acces la groapa de gunoi


 

Autoritățile din Bălți cer din nou ajutorul Guvernului în soluționarea problemei deșeurilor. Potrivit primarului interimar, Nicolai Grigorișin de câteva zile orașul nu este salubrizat, deoarece muncitorii nu au acces la groapa de gunoi. De cealaltă parte, agentul economic care gestionează poligonul spune că depozitarea deșeurilor este ilegală, deoarece întreprinderile muncipale nu au semnat contracte cu întreprinderea sa.

Ședința comisiei pentru situații excepționale din Bălți s-a lăsat cu scandal. Primarul interimar, Nicolai Grigorișin și Dumitru Rusnac, administratorul poligonului s-au acuzat reciproc.

-Sunteți un minciunos.

–Minciunos sunteți dumnevoastră.

-Nu faceți decât să mințiți și să ne amenințați, așa cum ați făcut o oră în urmă.

-Eu credeam că sunteți ofițer.

-Eu sunt ofițer, dar dumneavostră sunteți femeie. 

Și pentru că nu au reușit să identifice o soluție membrii comisiei au decis să se adreseze Guvernului.

"Alegem un grup de lucru și mergem la prim-ministru ca să explicăm că în oraș e situație excepțională, înainte avem sărbători", a spus Nicolai Grigorişin, primar interimar Bălți.

Directorul întreprinderii municipale, care se ocupă de salubrizarea orașului spune că gestionarul poligonului i-ar fi promis că autospecialele vor avea acces la groapa de gunoi, doar după ce va plăti pentru depozitarea deșeurilor.

"Ei cer ca noi să semnăm un contract și să le plătesc în avans un milion de lei și astfel ei ne garantează accesul la poligon până la 31 mai", a spus Iurie Hmarnâi, director DRCD, Bălţi.

Dumitru Rusnac susține că depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi pe care o gestionează este ilegală. Asta pentru că atunci când au aprobat un nou tarif pentru colectarea deşeurilor menajere, nu a fost inclusă şi taxa pentru depozitare. Iar de vină în acestă situație se face primarul interimar, Nicolai Grigorișin.

"Poligonul e deschis și lucrează în regim normal. În cazul în care la poiligon se va întâmpla o catastrofă ecologică, dar în viziunea mea este eminentă, responsabilitatea pentru tot o va purta domnul Grigorișin, care în loc să soluționaze problema, să convoace ședința consiliului municipal el nu face altceva decât PR politic", a spus Dumitru Rusnac, administratorul intreprinderii Salubrity Solution.

De acestă părere este și șeful Serviciului pentru Situații Excepționale din oraș.

"În ultimul timp se observă tendința administrației locale în loc să se apuce de lucru, ei pun îndeplinirea sarcinilor lor pe umerii altor servicii",  Lilian Butnariuc, şef DSE Bălți.

Autoritățile locale au preluat serviciul de salubrizare a orașului la sfârșitul anului trecut de la o companie privată. Acest lucru a generat o criză a deșeurilor care a fost soluționată, doar după implicarea Guvernului.

Înainte de Revelion, 15 autospeciale şi zeci de muncitori şi carabinieri din Chişinău au fost trimişi la Bălţi pentru a curăţa oraşul de mizerie.

https://www.publika.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100