Пятница,
20.07.2018
21:01Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


RUȘINEA CAPITALEI DE NORD  

Oraşul Bălţi, plin cu gunoi. Din nou locuitorii suferă din cauza mirosului insuportabil şi priveliştii dezolante


 

De Paşte, oraşul Bălţi e din nou plin cu gunoi. Situaţia persistă din 2015, iar totul a pornit după ce Primăria a suspendat abuziv contractul cu firma care se ocupa de colectare a deşeurilor. Serviciul a fost preluat de întreprinderea muncipală ce face față cu greu volumului de lucru.

Locuitorii din Bălți se plâng că sunt nevoiți să suporte mirosul urât și priveliştea dezolantă.

„E o situație dezastruoasă, dar nu avem ce face. Vedeţi că lumea aduce gunoiul şi-l aruncă unde apucă, nu-l pune la tomberon pentru că sunt pline”.

„Ştiţi, la noi tot timpul este acest gunoi. Deja e gravă situaţia, noi doar plătim pentru evacuarea gunoiului, de ce este aşa dezordine? Uitaţi-vă ce se face aici, umblă şi câinii, priviţi câtă dezordine”.

„Nu ne place, aici întotdeauna este aşa mizerie. Tot ce vrei este aici, trebuie de făcut ceva ca sa fie regulă, pentru că nu e bine”.

Ecologiştii de la Bălţi spun că starea în oraş este critică. Aceştia urmează să identifice persoanele vinovate de situaţie pentru a le penaliza.

„Noi ne vom autosesiza pe faptul dat şi pe încălcările care sunt depistate. Vor fi neapărat înaintate prescripţii obligatorii, pentru ca în cel mai scurt timp să fie luate măsuri pentru evacuarea deşeurile care sunt”, a declarat inspectorul de la Agenția Ecologică Bălți, Vadim Matcovschi.

Reprezentanții întreprinderii municipale Direcția Reparații și Construcții Drumuri nu au fost de găsit pentru a oferi explicații. Autoritățile locale au preluat serviciul de salubrizare a orașului la sfârșitul anului trecut de la întreprinderea Salubrity Solution.

Acest lucru a generat o criză a deșeurilor care a fost aplanată, doar după implicarea Guvernului. În ajunul Revelionului, 15 autospeciale şi zeci de muncitori şi carabinieri din Chişinău au venit să curăţe mizeria din Bălţi.

http://www.canal2.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100