Пятница,
20.07.2018
21:02Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


RUȘINEA CAPITALEI DE NORD  

Serghei Pcela a confirmat trecutul criminal al fugarului penal Renato Usatîi. Ce a declarat acesta


 

 

Un fost apropiat al lui Usatîi confirmă trecutul criminal al fugarului, dar și al viceprimarului de Bălti, Nicolai Grigorişin. Fostul şef al Direcţiei Reparaţii şi Construcţii Drumuri din Bălţi, Serghei Pcela, a declarat că la sfârşitul anilor 90, Usatîi era membru al unei grupări conduse de un oarecare Beso. 

Într-un interviu oferit portalului Gazeta Serghei Pcela a povestit că l-a cunoscut prima dată pe fugarul Usatîi la sfârșitul anilor 90, atunci când era ofițer de urmărire penală. Fostul primar de Bălți, care era în acea perioadă student, a fost adus la sectorul de poliție. Pcela nu a dat detalii despre ce i-a fost incriminat atunci lui Usatîi.

Anul trecut, fugarul penal a recunoscut că a fost documentat de polițiști în anul 1998 și a spus că doar i-au fost luate amprentele și a fost fotografiat pentru cartoteca anchetatorilor.

Anterior, Renato Usatîi a declarat că are prieteni interlopi. Printre aceștia se numără și  Grigore Caramalac, alias Bulgaru, care îi este vecin la Moscova. Cei doi se cunosc din 1995. În interviul acordat portalului Gazeta, Serghei Pcela a vorbit și despre trecutul criminal al viceprimarului oraşului Bălţi Nicolai Grigorișin, cumătrul lui Usatîi.

Potrivit lui Pcela, la sfârșitul anilor 90, acesta făcea parte dintr-o grupare criminală condusă de un oarecare Boca și Șurik Kabanov, care erau cei mai de temut bandiți din Bălți. Pcela povestește că Grigorișin nu era o autoritate printre ei, ci mai degrabă un pion. Acesta avea misiunea să execute tot ce i se ordona.

Serghei Pcela a declarat că tot ce i s-a întâmplat la Primăria Bălți a fost din cauza că a refuzat să intre în scheme de spălare a banilor cu Usatîi și Grigorișin. Acesta califică atitudinea celor doi drept o răzbunare. 

Renato Usatîi este cercetat penal pentru tentativa de  asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunțov, dar și pentru că ar fi încercat să influențeze depozițiile killerului. Acesta este anunţat în căutare internațională.

După ce a demisionat din funcția de primar al municipiului Bălți, Usatîi a anunțat că la alegerile locale din partea formațiunii Partidul Nostru va candida Nicolae Grigorișin.

http://www.prime.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100