Воскресение,
18.02.2018
11:00Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
SPIIRIT
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
INVESTIGAŢII
SOCIAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
ПОДПИСКА
Партнеры

 

 

 

 

 


RUȘINEA CAPITALEI DE NORD  

BĂLŢENII NU VOR PUTEA SCAPA DE GUNOAIE FĂRĂ IMPLICAREA GUVERNULUI

 

 

 

 


  Problema evacuării deşeurilor menajere, apărută acum câteva luni în oraşul Bălţi, pare a fi irezolvabilă fără implicarea structurilor guvernamentale, a primăriei capitalei de nord şi a populaţiei acestei localităţi. Concluzia a fost trasă în cadrul unei şedinţe a comisiei pentru situaţia excepţională privind evacuarea deşeurilor menajere, cu participarea reprezentanţilor serviciilor sanitar, ecologic şi veterinar, precum şi a structurilor municipale responsabile de evacuarea şi transportarea gunoaielor. Şedinţa s-a desfăşurat în a doua jumătate a zilei de ieri, astfel ca problemele abordate, observaţiile, recomandările şi concluziile formulate să fie transmise consilierilor bălţeni, întruniţi astăzi, 8 februarie, în cadrul unei şedinţe extraordinare pentru a pune la punct desfăşurarea unor consultări publice privind aprobarea de noi tarife la evacuarea deşeurilor menajere.

Leonid Babii, încă primar interimar până la aprobarea de către Consiliul Municipal a cererii lui de concediere, a concluzionat că cea mai acută problemă nu ţine de organizarea evacuării şi transportării gunoaielor, ci de accesul la poligonul de stocare a lor. Aflat în afara limitelor suprafeţei municipiului Bălţi, poligonul e situat pe un teritoriu din raionul Sângerei.

Pentru a permite accesul automobilelor încarcate cu deşeuri menajere pe teritoriul poligonului, aministraţia acestuia cere achitarea a 76 lei pentru fiecare metru cub de gunoaie. E o povară prea costisitoare pentru primăria Bălţi, a menţionat Leonid Babii.

El a concluzionat că e nevoie de un nou poligon de stocare a gunoaielor, deoarece actualul este valorificat în proporţie de 85 la sută. Din aceasta cauză e necesară urgentarea repartizării de către executivul republican a unui teren nou. Procedură a început acum circa trei ani şi continuă până în ziuna de azi fără nici un rezultat pozitiv.

 O fi aşa sau nu prea aşa, dar o întrebare năstruşnică trebuie să aibă şi un răspuns, aşteptat să fie cunoscut de toata lumea. Întrebarea ar trebui să sune cam astfel: de ce scandalul îngunoierii oraşului Bălţi a apărut abia acum? Răspunsul ar trebui să-l dea primarul ales al municipiului Bălţi.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100