Воскресение,
19.08.2018
04:36Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


PRIMĂRIA  

Ghenadii Şmulskii şi Nicolai Grigorişin ar putea fi demişi din funcţiile de viceprimari ai municipiului Bălţi


 

Mai mulţi membri din fosta opoziţie a Consiliului Municipal Bălţi, în prezent având o susţinere majoritară, insistă să declare actuala conducere a municipiului Bălţi în afara legii. E vorba despre abrogarea a două decizii ale Consiliului Municipal Bălţi din 8 februarie 2018 privind alegerea lui Ghenadii Şmulskii şi a lui Nicolai Grigorişin în posturile de vice-primari ai municipiului Bălţi.

Problema ar putea fi inclusă în ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal programata pentru mâine, 26 iulie, la insistenţa mai multor consilieri şi având ca suport juridic Notificarea Oficiului teritorial Bălţi al Cancelariei de Stat din 15 martie 2018.

În opinia juriştilor Cancelariei de Stat, deciziile din 8 februarie 2018 a Consiliului Municipal Bălţi, privind alegerea lui Şmulskii şi Grigorişin în posturile de viceprimari, nu au valoare juridică deoarece au fost adoptate cu încălcarea legislaţiei în vigoare. Potrivit actelor legislative, candidaturile la posturile de viceprimari au fost înaintate de către primarul Renato Usatâi, care la acel moment se afla în deplasare. În această situaţie, propunerea candidaturilor pentru funcţia de viceprimari trebuia să fie făcută nu de Renato Usatâi, aflat la Moscova, ci de Leonid Babii, care la acel moment exercita funcţia de primar interimar.

 

 

 

Problema vizată în Notificarea Oficiului teritorial Bălţi al Cancelariei de Stat din 15 martie 2018 urma să fie examinată în cadrul şedinţei din 17 mai a Consiliului Municipal, dar din lipsă de cvorum şedinţa nu a avut loc.

De menţionat că Ghenadie Şmulskii şi Nicolai Grigorişin au fost aleşi în posturile de viceprimari după ce, în ianuarie curent, Igor Şeremet şi Leonid Babii şi-au anunţat demisia din posturile ce le deţineau.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100