Четверг,
19.07.2018
06:26Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


PRIMĂRIA  

Pe 6 iulie, Nicolai Grigorişin va depune un buchet de flori în valoare de 300 lei la monumentul victimelor represiilor politice din Piaţa Bălţi-Slobozia


 

 

Nicolai Grigorişin, noul primar de Bălţi şi-a anunţat decizia de a participa, împreună cu corpul administrativ al executivului bălţean, la comemorarea victimelor represiilor politice. Edilul a semnat în acest sens o dispoziţie prin care se pune la cale organizarea în ziua de 6 iulie curent, la monumentul victimelor represiilor politice din faţa Garii Bălţi-Slobozia, a unei acţiuni de comemorare a acestora.

Potrivit documentului, a fost elaborat un comitet organizatoric şi un plan de acţiuni în vederea pregătirii oraşului către Ziua comemorării victimelor represiilor politice.

Dispoziţia prevede şi alocarea din bugetul municipal a 580 de lei pentru achiziţionarea florilor ce vor fi depuse la monument. Potrivit ei, un buchet de flori în valoare de 300 lei va fi depus la poalele monumentului de către însăşi primarul Nicolai Grigorişin şi locţiitorul lui. Câte doi trandafiri în valoare de 2 lei bucata, vor depune la monument fiecare din cei 35 de membri ai Consiliului Municipal Bălţi.

Cu zâmbetul pe buze, surse din opoziţia bălţeană afirmă că Grigorişin ar fi organizat o depunere de flori şi la Troiţa din lunca Răutului, instalată acum un sfert de secol în memoria prizonierilor care au murit în lagărul din Bălţi. Ar fi făcut-o, zic acestea, dacă Grigorişin câştiga alegerile locale nu pe 20 mai, ci cu vreo două luni mai înainte. Aceleaşi surse se mai întreabă de ce Grigorişin, care este exponentul Partidului Nostru, nu a apelat la ajutorul Fundaţiei Renato Usatâi. Tot ele, sursele, dau de înţeles că fundaţia s-a cam dus la... fund, odată cu pierderea încrederii a Federaţiei Ruse faţă de politicianul fugar, Renato Usatâi.

E de menţionat că în anii precedenţi primăria bălţeană evita participarea la asemenea acţiuni. Ele erau organizate de Asociaţia victimelor represiilor politice sau de anumite formaţiuni social-politice.

 În perioada când Primăria Bălţi era condusă de socialistul Victor Morev, acesta s-a împotrivit timp de câţiva ani să permită instalarea de către Asociaţia victimelor represiilor politice a monumentului. Numai la insistenţa preşedintelui acestei structuri, regretatul Nicolai Bazaochi, şi la intervenţia premierului de atunci, Ion Sturza, monumentul a fost ridicat în piaţa de unde între anii 1940-1949 au fost duşi în siberii mii de cetăţeni din nordul Basarabiei.

 

 

 

GZT.MD

 

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100