Пятница,
17.08.2018
08:56Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


PRIMĂRIA  

"Delegaţiile" lui Renato Usatâi la Moscova au fost calificate de justiţie nelegitime


 :

Aşa zisele prea dese delegaţii ale lui Renato Usatâi, în perioada în care a avut mandatul de primar de Bălţi, ar putea cauza capitalei de nord prejudicii evaluate la sume mari. Şi aceasta din cauza că mai multe deplasări” ale primarului fugar au fost calificate de justiţie nelegitime.

Respectiva stare de lucruri va conduce la anularea mai multor acte normative, emise la executivul bălţean în perioada lipsei lui Renato Usatâi la locul de muncă. Este vorba despre diverse documente privind autorizarea construcţiilor, alocări şi vânzări de terenuri, permisiuni de a face comerţ, etc. Acestea pot fi anulate prin decizii de judecată ca documente semnate de alte persoane decât primarul “aflat în delegaţie” nelegitim.

Şeful serviciului juridic al Primăriei Bălţi, Vitalie Balan, care zilele trecute a fost demis din funcţie de către primarul interimar Ghenadie Şmulskii, a declarat că nu ar fi semnat, cel puţin, 40 de documente elaborate cu abateri de la legislaţie. Acestea, însă, susţine Balan, sunt declarate valabile chiar dacă pot fi obiectul unor confruntări în instanţă.

Şeful Oficiului teritorial Bălţi al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, susţine că prin hotărâre de judecată au fost déjà anulate 19 dispoziţii ale Primăriei Bălţi, semnate nelegitim de către unul dintre viceprimari. În perioada în care Renato Usatâi a lipsit de la serviciu, Primăria Bălţi a emis sute de documente, toate ele fiind pasibile de a fi atacate în instanţă, mai spune Octavian Mahu.

Problema a fost discutată aseară şi în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Nord cu participarea şefului Oficiului teritorial Bălţi al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, consilierului Pavel Buceaţki şi ex-vice-primarului de Bălţi, Leonid Babii.

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100