Пятница,
17.08.2018
08:56Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


PRIMĂRIA  

Scheme dubioase în municipiul Bălți. Viceprimarul orașului Ghenadie Şmulschii ar fi privatizat ilegal câteva imobile


 

Viceprimarul municipiului Bălți, Ghenadie Șmulschii, ar fi fost implicat, acum 12 ani, în câteva privatizări dubioase a unor imobile și terenuri din gestiunea municipalității. Potrivit unei investigații realizate de jurnaliștii de la publicația SP din Bălți, în acea perioadă, Șmulschii administra o companie controlată de Alexandr Panciuc, fiul primarului de atunci Vasili Panciuc.

Jurnaliștii publicației SP scriu că, între anii 2006 - 2011, compania administrată de Ghenadie Șmulschii ar fi intrat în posesia mai multor clădiri municipale din Bălţi, care împreună au o suprafață de peste 10 mii de metri pătrați. Înstrăinarea imobilelor s-ar fi făcut fără licitații publice, cu ajutorul Consiliului Municipal Bălți.

"Conform legii, trebuia să organizeze o licitație publică și în urma licitației să determine câștigătorul. Însă firma în prealabil a luat în arendă acel spațiu, prin licitație legală. Ulterior, din nou trebuie să fie făcută licitația pentru a vinde. O comisie a primăriei a decis că realizarea clădirii se va face prin intermediul negocierilor directe cu cumpărătorul", a afirmat jurnalistul Iurie Rotaru.

Imobilele au fost, ulterior, privatizate și vândute cu 1,3 milioane de lei.

Prin aceeaşi schemă, compania administrată de Șmulschii ar fi preluat un teren de aproximativ 80 de ari. Jurnaliștii din Bălţi subliniază că Ghenadie Șmulschii nu a indicat în CV-ul său oficial că a fost administratorul acelei firme, ci a menționat că, în perioada respectivă, a fost contabil-șef la o altă companie. În investigație se mai arată că, la alegerile locale din 2015, actualul viceprimar al municipiului Bălţi a donat 400 de mii de lei în fondul electoral al formațiunii Partidul Nostru.

Solicitat de postul TVN din Bălți, Ghenadie Șmulschii a refuzat să ofere comentarii.

"Eu nu o să vă ofer interviuri niciodată. Avem serviciu de presă la Primărie, întrebaţi acolo", a spus viceprimarul municipiului Bălți, Ghenadie Șmulschii.

Potrivit declarației de avere a lui Ghenadie Șmulschii pentru anul trecut, el a obținut de la compania în care figurează în calitate de contabil-șef un salariu de aproape 35 de mii de lei, iar de la Primărie - doar 770 de lei.

Viceprimarul municipiului Bălți are în posesie o casă de 140 de metri pătrați, pe care a cumpărat-o cu 750 de mii de lei, și un apartament de 70 de metri pătrați.

https://www.prime.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100