Пятница,
17.08.2018
08:56Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


PRIMĂRIA  

De ce bălţenii nu se pot sătura de terciul eliberat bătrânilor gratuit la cantinele sociale?


 

După atâta râs şi drumuri impracticabile, mizerie şi haite de câini, discordie în societate şi rusificare, Bălţiul şi-a ales un nou primar. Un primar susţinut de partidul care a generat şi a dezvoltat aceste metehne sociale.

Încă ieri, se părea, că bălţenii sunt gata şi dispusi să facă curăţenie nu doar în curtile oraşului, dar şi în mentalitatea lor, astfel încât să scape de sindromul geopoliticii şi cel al fratelui mai mare. Încă ieri, bălţenii, necăjiţi de nevoi dar şi înfuriaţi pe edilii urbei, se avântau să le spună celor din “Partidul Nostru” că sunt lipsiţi de spirit gospodăresc şi că locul lor e în altă parte, nu la primărie. Încă ieri bălţenii aplaudau chemările candidaţilor proeuropeni la funcţia de primar să fie susţinuţi şi ofereau speranţa că aşa se va întâmpla şi pe 20 mai.

Astăzi, se treziesc cu o altă realitate. O situaţie care îi face să caute şi să găsească calea ce trebuie să o parcurgă pentru a ajunge până la alegerile următoare.

De ce bălţenii nu se pot sătura de terciul eliberat bătrânilor gratuit la cantinele sociale? Şi de concertele lui Grigore Leps, sau a lui Stas Mihailov, prezentate pe scena din Piaţa “Vasile Alecsandri”? E cam devreme şi dificil să găsim un răspuns adecvat la aceste întrebări, deoarece am putea să greşim. Şi pentru că ar putea exista situaţia în care aceste întrebări nu se cer puse.

Înţelegem şi adevărul că tineretul nu a prea mers la votare. Realizăm şi un alt adevăr – a votat doar în jur de 35 la sută din electorat. Dar înţelegem şi adevărul că cele 62 procente pro-Grogorişin, aparţin persoanelor de vârsta a treia.

Şi mai înţelegem încă o situaţie, o presupunere, care vrem sau nu vrem, are dreptul la existenţă. Chiar să nu fi prins la minte bălţenii atunci când au călcat pentru prima oară pe greblă şi s-au pomenit cu cucuie în frunte? A trebuit să mai calce şi a doua oară pe aceeaşi greblă? Ori e vorba despre altceva? Despre corectitudinea evidenţei şi număratului voturilor, spre exemplu?

gzt.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100