Пятница,
20.07.2018
20:47Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


PRIMĂRIA  

PE 8 FEBRUARIE SE VA DESFĂŞURA ŞEDINŢĂ CONSILIULUI MUNICIPAL BĂLŢI
Pe ordinea de zi a acesteia nu figurează problema completării funcţiilor vacante de viceprimari


Primăria Bălţi a anunţat convocarea pentru ziua de 8 februarie a şedinţei a treia, extraordinare, a Consiliului Municipal (CM) Bălţi. Pe ordinea de zi a acesteia, repartizată din timp consilierilor, figurează circa 30 de chestiuni care urmează a fi examinate. Acestea se referă la mai multe modificări şi completări ale unor decizii aprobate de CM anterior, distribuirea mijloacelor financiare din Fondul de rezervă aprobat în bugetul municipal pentru anul 2018, lichidarea Fondului municipal de susținere socială a populației, completarea mecanismului de acordare a compensaţiei nominative pentru sezonul de încălzire 2017-2018 unor categorii vulnerabile de cetăţeni din contul mijloacelor bugetului municipal, numirea lui Veaceslav Batâr în funcție de director al IMSP ”Centrul Medicilor de Familie”, etc.

În ordinea de zi lipseşte, insă, chestiunea ce ţine de completarea funcţiilor vacante de viceprimari. E bine, sau e rău, s-o spună alţii. Dar se zvoneşte prin târg că problemele respective vor fi incluse suplimentar în programul şedinţei chiar în ziua desfăşurării ei. Se vehiculează şi nişte nume ale unor persoane concrete din rândurile “Partidului Nostru” care visează să ajungă în funcţiile vacante şi care au şanse mari să fie votate. Mai ales că chiar în startul şedinţei urmează să se dea citire şi să se voteze Hotărârea Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova cu privire la atribuirea mandatelor de consilieri în CM Bălţi candidaţilor supleanţi de pe lista “Partidului Nostru”, Bondari Olga şi Ceaicovscaia Galina în locul consilierilor Veselovscaia Tatiana şi Gula Vladimir, care au renunţat la mandate.

La moment, din componenţa iniţială a conducerii primăriei Bălţi în funcţie se mai află doar Lilia Sava, viceprimar în probleme de învăţământ, cultură, sănătate, etc, dar care exercită şi funcţia de primar interimar. Primarul ales, Renato Usatâi, se află la Moscova şi nu a mai dat pe la Bălţi de un an şi jumătate. În ziua de 2 ianuarie curent şi-a anunţat demisia viceprimarul Igor Şeremet, iar pe 5 februarie a demisionat şi viceprimarul Leonid Babii.

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100