Пятница,
20.07.2018
20:45Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


PRIMĂRIA  

LILIA SAVA DEŢINE FUNCŢIILE PRIMARULUI ŞI A TREI VICE-PRIMARI

 IAR CONSILIULUI MUNICIPAL ÎI ESTE ÎN COT DE SITUAȚIA CREATĂ


 

 

Primăria Bălţi ar putea rămâne fără nici un conducător. Dacă, nu da Domnul, se îmbolnăveşte şi Lilia Sava, executivul bălţean se va pomeni chiar fără stăpân. Adică, fără acea persoană oficială cu ştampilă la dispoziţie şi cu dreptul de a semna în locul primarului.

Cel puţin, aşa reiese din mai multe zvonuri care circulă în urbe, şi din relatarea oferită de portalul http://esp.md, din care aflăm noutatea. Potrivit publicaţiei, încă la data de 26 ianuarie curent, Lilia Sava, care are statut de vice-primar în probleme ce ţin de învăţământ, tineret, sport, cultură, sănătate şi alte domenii, a semnat o dispoziţie din care putem înţelege că funcţia de primar-interimar o va exercita chiar dânsa, iar atribuţiile tuturor vice-primarilor sunt transmise... tot ei.

Primarul ales al municipiului Bălţi, Renato Usatâi, nu a mai intrat în biroul de serviciu din septembrie 2016, deoarece este acuzat de escrocherie şi tentativă de omor, în adresa lui fiind emis un ordin de arest. El a plecat la Moscova acum un an şi jumătate şi nu poate să revină la Bălţi, deoarece este anunţat în căutare internaţională.

Vice-primarul Igor Şeremet, care a exercitat din septembrie 2016 până la startul anului curent funcţia de primar interimar, şi-a depus mandatul, anunţând încă pe 2 ianuarie, prin intermediul unei reţele de socializare, că se va reprofila şi va face doar avocatura. Cert e că, tot prin intermediul unei reţele de socializare, Renato Usatâi işi anunţa de la Moscova susţinătorii săi că Igor Şeremet e plecat, pur şi simplu, în concediu. Acesta din urmă, însă, susţinea în adresarea din 2 ianuarie curent, că motivul pentru care s-a decis să demisioneze din funcţia de viceprimar şi primar interimar al municipiului Bălţi, este dezacordul lui Renato Usatâi faţă de adresarea, din preajma sărbătorilor de iarna, a executivului bălţean către Guvernul RM de a primi ajutor în soluţionarea problemei evacuării gunoaielor.

Consiliul Municipal Bălţi a încredinţat funcţia de primar interimar, începând cu 3 ianuarie curent, vice-primarului în problemele economice, finante, comert, deservire socială, relaţii externe, etc, Leonid Babii. Ulterior, acesta a fost nevoit să mearga în concediu medical, funcţia de primar rîmânând vacantă.

Astfel, conchide http://esp.md, Lilia Sava a ajuns să preia toate funcţiile de conducere ale primăriei Bălţi: cea a primarului şi a celor trei vice-primari.

Pare că e tocmai, probabil, cea mai bună idee pentru mai multe primării din Republica Moldova în aceste condiţii critice. O fi în glumă sau în serios, dar cineva a calificat ideea Liliei Sava, ajunsă la Bălţi de la Moscova, desigur, prin Skype, drept propunere de raţionalizare cu un efect, probabil, nelipsit de interes.

Gazetar

P.S. Luni, 5 februarie, Leonid Babii a demisionat din funcția de vice-primar, motivîndu-și gestul prin starea precară a sănătății.

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100