Воскресение,
19.08.2018
04:36Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Pavel Filip a găsit formula pentru combaterea corupției


 

„Vom avea succes și vom avea rezultate în combaterea corupției atunci când se va face un efort comun al tuturor actorilor: Guvern, administrația publică locală, societatea civilă, mediul de afaceri”. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip, la ședința de lucru a Grupului de monitorizare 2 a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție 2017-2020.

La eveniment au participat membri ai Guvernului, președinți de raioane, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare, ai mediului de afaceri, precum și ai societății civile.

Prim-ministrul a menționat că punerea în aplicare a Strategiei este esențială pentru eliminarea corupției. Reieșind din acest obiectiv, în ultimii doi ani, Republica Moldova a adoptat un cadru legal comprehensiv în domeniul prevenirii și combaterii corupției. Totodată, sunt funcționale și instituții precum Centrul Național Anticorupție, Autoritatea Națională de Integritate, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

„Eficienţa funcționării acestor instituții, dar și punerea în aplicare a cadrului legal ține de efortul nostru comun, de voința noastră. Putem să obținem rezultate doar atunci când ne vom implica cu toții, fiecare instituție în parte nu poate schimba lucrurile”, a spus Pavel Filip.

În cadrul ședinței au fost prezentate și examinate nouă planuri sectoriale anticorupție, dar și Raportul de monitorizare și evaluare privind implementarea Strategiei în anul 2017.

https://cotidianul.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100