Пятница,
20.07.2018
00:06Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

La Bălţi, cineva continuă să-şi croiască capital politic prin prisma trecutului negru


 

 

În majoritatea troleibuzelor noi, care circulă pe rutele oraşului Bălţi, pot fi văzute, afişate acum ceva timp, poze xeroxate, conţinutul cărora redă distrugerile localităţii în anii celui de-al doilea război mondial. Însoţite de texte scrise în limba rusă, pozele au misiunea să transmită ostilitatea manifestată de ideologia sovietică faţă de regimul fascist din acei ani, dar şi faţă de statul român, care a fost o perioadă de timp aliat al acestuia.

Revoltat de acţiunile conducerii Întreprinderii municipale „Direcţia de troleibuze Bălţi”, de a permite plasarea în interiorul mijloacelor de transport asemenea gen de “publicitate”, un internaut care semnează Blogul de Bălţi, scrie că cineva continuă să-şi croiască capital politic prin prisma trecutului negru.

 

“În troleibuzele de la Bălți, cumpărate pe bani europeni, sunt promovate la greu distrugerile din timpul celui de-al doilea război mondial. Totodată, în aceste troleibuze, niciodată nu au fost promovate la fel marile investiții germane/europene în dezvoltarea "capitalei de nord" și a Moldovei în general. Așadar, unii continuă să-și croiască capital politic prin prisma trecutului negru, nu a perspectivelor prezentului și viitorului. Cum se numește strategia asta ipocrită a autorităților locale?”

 

Un alt internaut e şi mai categoric în meşajul care l-a lăsat pe aceeaşi reţea de socializare. El cheamă organele de drept din localitate să ia atitudine faţă de asemenea mod de gospodărire la Direcţia de Troleibuze Bălţi.

 

”Ei au afişat poze trase la xerox cu clădiri distruse şi, potrivit logicii lor comunist-bolsevice, vor să spună celor ce le privesc că, iată ce au făcut românii voştri. Fără a pune pe căntar şi cealaltă parte a medaliei. Pentru că au distrus şi unii şi alţii. Istoricienii vorbesc despre aruncarea în aer a mai multor edificii de către sovietici la retragerea lor din Basarabia, după 22 iunie 1941. In plus, troleibuzul este o proprietate a unei structuri economice municipale, une nu se poate face nici un fel de agitatie.Pentru asemenea gesturi există şi pedeapsa cuvenita. Doar ca cineva trebuie să arate procuraturii şi poliţiei ce se intâmplă în troleibuzele achiziţionate pe bani europeni”.

 

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100