Пятница,
17.08.2018
12:31Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Candu: R.Moldova, Georgia și Ucraina ar putea înainata o procedură comună de judecată contra Rusiei


Președintele Parlamentului Andrian Candu spune că ar exista o inițiativă ca Republica Moldova, Georgia și Ucraina să înainteze o procedură de judecată comună contra Federației Ruse pentru ocuparea teritoriilor în aceste țări.

Șeful Legislativului moldovenesc a făcut declarații în acest sens la Kiev în cadrul Reuniunii Interparlamentare, Georgia -Republica Moldova-Ucraina.

„Există și un asemenea scenariu să ne adresăm toate trei state într-un arbitraj internațional pentru a obține despăgubiri de la Rusia pentru ocuparea teritoriilor”, a declarat Andrian Candu pentru censor.net.ua.

Președintele Parlamentului a mai adăugat că autoritățile de la Chișinău nu au uitat despre scrisoarea către ONU privind obligarea Federației Ruse să-și retragă armata d ocupație din regiunea transnistreană.

„Noi mereu cerem retragerea trupelor ruse din Transnistria. Luna viitoare sperăm să obținem decizia ONU privind retragerea trupelor ruse din regiune. Sigur Moscova nu-și va retrage armata a doua zi, dar acesta este încă un instrument juridic cu care ne putem adresa în arbitraje internaționale”, a mai spus Candu.

Șeful Legislativului moldovenesc a spus că autoritățile au decis să integreze în special tânăra generație din stânga Nistrului, de aceea s-a recurs la apostilarea diplomelor din această regiune, pentru ca tinerii să poată liber învăța în Europa și schimbându-și astfel mentalitatea.

deschide.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100