Вторник,
14.08.2018
12:02Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Octavian Mahu despre pasivitatea şi lipsa de atitudine civică a bălţenilor faţa de cele ce s-au întâmplat la Bălţi în ziua alegerilor primarului localităţii


 

În ultima sa postare pe blogul sau, bălţeanul Octavian Mahu scrie despre pasivitatea şi lipsă de atitudine civică a băştinaşilor faţa de cele ce s-au întâmplat la Bălţi în ziua alegerilor primarului localităţii. În special, autorul vorbeşte despre un caz ieşit din comun produs la 20 mai, caz care, în opinia lui, ar fi trebuit să bulverseze societatea. E vorba despre un film care a fost dat publicităţii după ce Judecătoria Bălţi a aprobat rezultatele alegerilor locale şi l-a încoronat în calitate de primar al municipiului Bălţi pe vorbitorul de limbă rusă, Nicolai Grigorişin.

În acest film se  demonstrează o nouă tehnologie utilizată de activiştii Partidului Nostru în timpul alegerilor din 20 mai, pentru captarea voturilor în favoarea candidatului Nicolai Grigorişin. Este vorba despre ademenirea şi invitarea unor persoane de vârsta a treia întro încăpere specială, unde acestea erau servite cu un pânz, inclusiv cu o strachină de ciorbă. Se presupune că prânzul şi ciorba, în special, au scos la votare mii de bătrâni singuratici şi flămânzi, care nu este greu să se înţeleagă pentru cine au votat.

Mahu afirmă că este nedumerit de pasivitatea concurenţilor electorali, observatorii cărora au fost şi sunt obligaţi să fixeze asemenea încălcări, să le semnaleze şi să ceară de la organele competente acţiuni de pedepsire a celor vinovaţi. Nu a fost să fie, probabil, din cauza lipsei curajului şi a experienţei de luptă cu asemenea fenomene.

Autorul blogului afirmă că Partidul Nostru, ca şi liderul lui, Renato Usatâi, practică o activitate electorală murdară, agresivă şi ostilă. Iar lupta cu un asemenea partid mincinos şi care foloseşte doar metode murdare de convingere a maselor, trebuie să continue permanent până la scoaterea lui de pe arena politică.„

În caz contrar, afirmă Octavian Mahu, concurentul prinde la curaj, devine şi mai obraznic, mai ostil şi se pomeneşte că doar el are dreptate. Or această stare de lucruri este dăunătoare nu doar pentru societate, dar şi pentru procesul de democratizare a ei, concluzionează autorul.

 Se pare că strachina de ciorbă a devenit o nouă valută electorală a lui Renato Usatâi şi echipa lui, mai spune Octavian Mahu.

 

 

gzt.md 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100