Вторник,
14.08.2018
12:02Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Victoria lui Andrei Năstase la alegerile din Chișinău, pusă la îndoială. „În noiembrie 2018 va face alianţă cu PDM”


 

Victoria liderului PPPDA, Andrei Năstase, la funcția de primar al capitalei, este privită cu scepticism de către mai mulți politicieni. Unii spun că Năstase a învins datorită faptului că ar fi fost susținut de PDM, în timp ce alții sunt de părere că alegpătorii și-au dat votul pentru candidatul care este mai mult în opoziţie faţă de PDM.

 

 

În cadrul emisiunii „Glavnîi Vapros” de la postul de televiziune NTV Moldova, deputatul socialist Bogdan Țîrdea a menționat că Andrei Năstase nu ar fi avut nici cele mai mici şanse să câştige alegerile, fără susţinerea Partidului Democrat. De asemenea, acesta a mai menționat că liderul PPPDA va implementa aceeași politică ca cea a liberalului Dorin Chirtoacă.

„El nu va merge deschis împotriva alianţei cu Partidul Democrat, iar în noiembrie 2018 va face alianţă cu PDM”, a declarat parlamentarul.

În cadrul aceleași emisiuni, Istoricul Vladimir Ianiev a spus că electoratul nu şi-a conştientizat rolul decisiv în procesul electoral, dar s-a perceput ca membru al uneia dintre părţi. Alegătorii au votat după principiul „al nostru”, „al vostru” şi s-a detaşat de problemele despre care s-a discutat în campanie.

„Asta este problema noastră cea mare şi acest lucru este legat de candidaţi, inclusiv, pentru că pe alocuri s-a încercat şi s-a reuşit sau nu să se detaşeze de problemele geopolitice şi să coboare la nivelul problemelor locale”, a declarat istoricul.  

ȘI directorul Institutului de Iniţiative Strategice, Andrei Popov, menționează că în turul doi al alegerilor noi din municipiul Chişinău electoratul nu şi-a pus atât de mult întrebarea cine este mai pregătit pentru funcţia de primar, dar cine este mai tare în opoziţie faţă de actualul sistem în frunte cu Partidul Democrat.

„Şi eu cred că la această întrebare majoritatea au răspuns că cel mai neconvenabil este Andrei Năstase şi acesta a fost, în mare parte, motivul alegerii lor”, spune Andrei Popov.  

Amintim că pe 3 iunie, Andrei Năstase a câştigat cursa electorală pentru municipiu cu 52,57% din sufragii. 

https://zugo.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100