Среда,
15.08.2018
10:34Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

ACUZAȚII // Un candidat la funcția de PRIMAR al Chișinăului, FINANȚAT din Federația Rusă: Cerere la CEC să-l EXCLUDĂ din campania electorală


Candidata Partidului „Șor” la funcția de primar al Chișinăului, Reghina Apostolova, s-ar promova în campania electorală pe bani proveniți din Federația Rusă, lucru interzis de legislația R. Moldova.

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, documente potrivit cărora, un cetățean din Federația Rusă, Elisei Evseev, ar fi transferat, pe 4 mai curent, 200 de mii de lei pe conturile „Air Klassika” SRL, afiliată lui Ilan Șor, în baza unui contract semnat pe 3 mai, pentru finanțarea candidatului Reghina Apostolova, drept donație bănească.

În aceeași zi, banii au ajuns pe conturile unor posturi de televiziune din R. Moldova pentru publicitatea difuzată în favoarea Reghinei Apostolova - la „RTR Moldova” și „Moldova1” câte 90 de mii de lei, iar la „Radio Plai”, alte zece mii de lei.Menționăm că fondatorii acestei firme mixte moldo-ruse sunt o subsidiară a Președinției ruse cu 50% și alte 50 la sută aparțin „Air Klassika”.

Șalaru susține că dispune de documentele bancare ale acestor tranzacții, iar PUN a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care solicită anularea înregistrării în cursa electorală a candidatei Reghina Apostolova.

Directorul executiv al PUN a făcut referire la legislația R. Moldova care interzice finanțarea concurenților electorali din afara statului, inclusiv de către persoane fizice străine.

„Este timpul ca acest penal, Ilan Șor, să-și încheie activitatea politică din R. Moldova”, a adăugat Anatol Șalaru, spunând că acesta a fost „protejat suficient” până acum.

Mai mult, Șalaru este convins că și Partidul Socialiștilor este finanțat după aceeași schemă și a solicitat organelor competente din R. Moldova să investigheze situația și să nu admită imixtiunea Federației Ruse în alegerile din R. Moldova.

Amintim că pretendentul PUN la fotoliul de primar al capitalei este deputatul român Constantin Codreanu.

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100