Воскресение,
19.08.2018
11:03Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

VALERIU MUNTEANU, PRINS CU FURT. În spoturile sale electorale acesta încalcă drepturile de autor ale unui compozitor


Candidatul liberalilor la funcția de primar al Capitalei a fost prins cu furt. În spoturile sale de promovare, Valeriu Munteanu foloseşte pe post de coloană sonoră o renumită piesă a compozitorului italian Ennio Morricone, chiar dacă legea privind dreptul de autor îi interzice acest lucru.

Piesa "La Piovra" din spotul liberalului a fost compusă în anul 1985. Munteanu spune că NU a fost necesar să semneze un contract cu autorul.

"Noi am verificat legislația Republicii Moldova. Această piesă este atât de veche încât poate să fie folosită fără absolut nicio problemă și noi nu avem nicio problemă să o folosim în acest sens.Cunosc legislația", a spus candidatul PL la Primărie, Valeriu Munteanu.

Totuși, legea îl contrazice: o operă este protejată chiar și după 70 de ani de la decesul autorului. De la compunerea melodiei au trecut 33 de ani, iar muzicianul de 89 de ani este în viață. Nu este pentru prima dată când politicienii folosesc piese cunoscute pentru a se promova. Anterior, fostul premier, Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, utiliza pentru aparițiile publice și spoturile electorale o coloană sonoră din animația Madagascar.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100