Воскресение,
19.08.2018
11:03Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

În Consiliul Municipal Bălţi “s-a produs” o revoluţie. PN s-a pomenit în opoziţie


 

 

Ceea ce s-a întâmplat ieri, 26 aprilie, la şedinţa Consiliului Municipal Bălţi, e tocmai ce trebuie sa se întâmple când construieşti o casă din materiale putrede. Nu se cer prea multe cunoştinţe în materia respectivă pentru a-ţi da seama că ea, casa, se va prăbuşi foarte curând. Prăbuşirea s-a produs ieri, în sala de şedinţe a Consiliului Municipal Bălţi.

În realitate, spre finele şedinţei, care a durat circa două săptămâni, cu amânări, cu neprezentări intenţionate ale consilierilor pentru a nu avea cvorum, cu evadări ale unor consilieri din fracţiunea majoritară a Partidului Nostru în alte fracţiuni, cu sudalme, replici dure şi cu o “salvă de auroră”, s-a produs, de fapt un fel de revoluţie. Regimul putred şi corupt al lui Renato Usatâi s-a prăbuşit. Mai binezis, a fugit de pe câmpul de luptă. Şi aceasta s-a întâmplat după ce fosta opoziţie a devenit fracţiune majoritară.

S-a ajuns la această situaţie nu întâmplător. S-a întâmplat, deoarece fracţiunea Partidul Nostru ca şi liderul formaţiunii, dar chiar şi partidul în întregime, a apărut pe arena politică… căzuţi toţi parcă din pod. Să derulăm puţin filmul.

Iată ce ne spune Wikipedia despre această structură: “Partidul Nostru s-a constituit la data de 20 mai 1994. Iniţial, denumirea formaţiunii era Partidul Ţărănesc Creştin Democrat din Moldova (PŢCDM). Conferinţa de constituire a PŢCDM a aprobat Programul şi Statutul partidului şi l-a ales pe Vladimir Reus în funcţia de preşedinte al formaţiunii.

La 26 iunie 2004, a fost convocată Conferinţa a V-a Naţională a PŢCDM, care a ales un nou preşedinte al partidului, pe fostul prim-viceprim-ministru Nicolae Andronic. Tot la Conferinţa a V-a s-a decis elaborarea unui nou program al partidului, la baza căruia vor fi puse tezele manifestului conservatorist “Credinţă, Muncă şi Capital, Familie şi Ţară”.

PŢCDM a participat la alegerile parlamentare anticipate din 2001, fără a depăşi pragul de reprezentativitate de 6%.

Conferinţa a IV-a din 28 mai 2005 a adoptat decizia de modificare a denumirii formaţiunii în Partidul Popular Republican (PPR) şi a adoptat statutul şi programul partidului.

Pe 13 aprilie 2014 a avut loc un congres al partidului, în cadrul căruia Nicolae Andronic i-a cedat formaţiunea lui Renato Usatîi, şi Partidul Popular Republican a fost redenumit în „Partidul Nostru”.

 Deci, “Partidul Ţărănesc Creştin Democrat din Moldova” (PŢCDM), a fost o formaţiune plasată pe dreapta eşichierului politic, dacă e să ne orientăm după denumirea lui. Ce a făcut Reanto Usatâi din acest partid? L-a trecut pe stanga eşichierului şi l-a rusificat până la refuz. Pentru a obţine nişte dividende politice în favoarea Federaţiei Ruse şi pentru a intra în posesia libertăţii de a nu fi tras la răpundere pentru nişte păcate penale şi scârboase săvârşite pe parcursul mai multor ani. Nu mai punem pe cântarul raţiunii faptul că acest partid a fost cumpărat pe banii nu se ştie cui. Or, un partid trainic, care se doreşte să fie mereu în creştere, puternic şi cu rezultate frumoase, se cere a fi constituit prin muncă cinstită şi să promoveze o ideologie liniară, fără a o arunca de pe o extremă pe cealaltă a eşichierului politic.

 

Ieri, însă, în sala de şedinţe a Consiliului Municipal, s-a produs tocmai ceea ce nu trebuie să se întâmple în viaţa politică. Fosta opoziţie, devenită fracţiune majoritară, a votat pentru destituirea Elenei Griţco din poziţia de preşedinte al şedinţei. Şi aceasta, deoarece Elena Griţco, nu a dorit să asculte vocea majorităţii consilierilor de a pune la vot o chestiune importantă din ordinea de zi, votarea căreia se tărăgănează o perioadă prea îndelungată.

 

Lipsirea Elenei Griţco de dreptul de a conduce în continuare şedinţa, i-a înrăit şi mai mult pe cei din fracţiunea Partidul Nostru. Dar nu au avut replici raţionale, decât una singură. Revoluţionară, dar lipsită de înţelepciune, deşteptăciune şi raţionament. Ei au părăsit sala şedinţei. Toţi ca unul. Fără a realiza că noua fracţiune majoritară fost în drept să continue, să examineze toate chestiunile incluse pe ordinea de zi şi să încheie această şedinţă cu ghinion fără prea mari probleme.

gzt.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100