Четверг,
19.07.2018
02:55Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Năstase, buimăcit după ce un activist civic apropiat de PAS a anunțat că va candida la alegerile din Chișinău! Nu-l cunoaște nimeni, dar poate avea rolul să-l încurce pe liderul PPDA


Faptul că activistul civic și expertul în energetică, Sergiu Tofilat, a anunțat că va candida la funcția de primar general al municipiului Chișinău i-a luat prin surprindere pe unii reprezentanți ai Platformei „Demnitate și Adevăr”.

Vicepreședintele Platformei „DA”, Alexandru Slusari, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că nu înțelege de ce Sergiu Tofilat a decis să candideze.

„Sincer să vă spun, nu prea înțeleg acest pas făcut de Sergiu”, a precizat Slusari, fără a oferi alte comentarii.

Menționăm că, astăzi, atunci când și-a anunțat candidatura, Sergiu Tofilat a declarat că a discutat cu liderul PDA, Andrei Năstase, și chiar au înțelegerea ca unul dintre ei să se retragă, eventual, înainte de turul întâi în favoarea celuilalt, pentru a nu admite „candidații lui Plahotniuc” în turul doi.

Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, crede că Sergiu Tofilat mai întâi trebui să strângă semnăturile necesare pentru a se înscrie în cursa electorală. Probabil va lua voturi de la Andrei Năstase și astfel vor crește șansele Silviei Radu să ajungă în turul II. Iar dacă intră în turul II, câștigă”, a spus Negru.

Amintim că Sergiu Tofilat, care a decis să candideze la funcția de primar, a declarat că municipiul Chișinău are nevoie de un edil independent și nu de un politician. „Dacă voi fi ales, atunci pentru prima dată în ultimii 15 ani deciziile ce vizează orașul nu vor mai fi luate la sediile partidelor politice, dar la Primărie. Cred că un primar independent are șanse mai mari să se înțeleagă cu consilierii municipali, decât un primar, membru al unui partid politic”, a spus Tofilat.

Ziarul National


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100