Пятница,
20.07.2018
21:21Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

BLAGOSLOVIŢI ÎN FAŢA UNUI CRÂNG DE BRAZI DE LA MOSCOVA?


 

Cu câteva zile înainte de şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Bălţi din 8 februarie, în una din reţelele de socializare, a fost difuzată o poză făcută undeva, în faţa unui crâng de brazi din capital Rusiei. În imagine sunt mai multe feţe cunoscute, activişti ai formaţiunii politice “Partidul Nostru”, inclusiv bălţenii Elena Griţco şi Nicolai Grigorişin. În spate, chiar în centru, e primarul Renato Usatâi, care nu a mai intrat în incinta primăriei Bălţi din septembrie 2016.

A bătut la ochi această poză, deoarece a fost făcută şi difuzată în ajun de un eveniment important în activitatea Primăriei Bălţi, dar şi întrun moment dificil în activitatea acestei instituţii. După plecarea lui Igor Şeremet din ianuarie şi concediul medical, apoi demisionarea, lui Leonid Babii din funcţiile de viceprimari, unicul conducător al executivului bălţean rămăsese Lilia Sava, care, printro dispoziţie semnată tot de ea, şi-a atribuit funcţia de primar interimar, dar şi cele ale tuturor viceprimarilor.

În timp ce Elena Griţco şi Nicolai Grigorişin se aflau la Moscova, gurile rele din Bălţi au răspândit zvonul că respectiva doamnă şi respectivul domn ar fi pretins să fie aleşi viceprimari, în locul lui Şeremet şi a lui Babii. Urma doar să se întrunească întro şedinţă extraordinară Consiliul Municipal Bălţi.

Acesta s-a convocat pe 8 februarie. Doar că Elena Griţco a fost lipsă la şedinţă. Şi nici nu a fost înaintată să fie votată în calitate de viceprimar. Nicolai Grigorişin nu a lipsit. Mai mult, candidatura lui a fost înaintată la funcţia de viceprimar şi a fost votată doar de consilierii fracţiunii “Partidului Nostru”. Chiar dacă cineva i-a replicat că nu are experienţă în activităţile de conducere şi nu cunoaşte limba oficială a Republicii Moldova.

Să fi fost blagosloviţi de Renato Usatâi în timpul ultimei vizite a lor de la Moscova? Chiar acolo, în faţa crângului de brazi?

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100