Пятница,
20.07.2018
00:27Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


METEO  

Meteorologii au prognozat un sfârşit de săptămână ploios


 

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Ploile cu descărcări electrice revin în acest sfârşit de săptămână, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, citat de MOLDPRES.

După un weekend ploios, precipitaţiile vor continua în regiunea de nord a ţării, unde se aşteaptă şi valori termice mai scăzute, de 24-26 grade Celsius, ziua. La centru şi sud, va ploua până luni, iar indicatorul termometrelor se va ridica cu câteva  grade. Noaptea, pe tot teritoriul ţării se aşteaptă până la 20 de grade.

Conform meteorologilor, spre sfârşitul săptămânii următoare vor reveni temperaturile aproape de caniculare. Astfel, pentru zona de nord se prognozează până la 28 de grade, iar în centru şi sud – până la 29-30 de grade Celsius. 

Potrivit datelor observaţiilor multianuale, iulie în Republica Moldova este cea mai caldă lună a anului. Temperatura medie lunară a aerului constituie în teritoriu de la +19ºC la nord până la +22ºC în sud. În popor, iulie este denumit Cuptor, de asemenea, pentru căldurile mari din această perioadă.

Cea mai răcoroasă lună iulie pentru toată perioada de măsurători instrumentale a fost în anul 1979, când temperatura medie lunară a aerului s-a încadrat între +16,5ºC (Briceni) şi +18,9ºC (Cahul). Cea mai caldă lună iulie a fost în anul 2012, când temperatura medie lunară a oscilat în teritoriu între +23,7ºC (Briceni) şi +26,7ºC (Dubăsari, Comrat).

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100