Среда,
15.08.2018
23:34Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


METEO  

Ploi cu descărcări electrice ne așteaptă în următoarele zile. Câteva reguli cum să ne protejăm de fulgere


 

În următoarele zile meteorologii anunță ploi cu descărcări electrice, fenomene, extrem de periculoase care pot duce la tragedii, scrie stirilocale.md. Doar în trei zile, fulgerul a făcut două victime. Duminică, o fetiță a murit după ce a fost lovită de fulger în timp ce culegea caise, iar marți, un cioban a fost rănit, iar 43 de oi au murit după ce au fost lovite de trăsnet.

În acest context, asemenea situații ar putea fi evitate, dacă persoanele ar cunoaște și respecta regulile de protecție împotriva trăsnetului.

În continuare vedeți  câteva sfaturi cum să te protejezi de trăsnete.

Prima regulă elementară spune că, atunci când plouă cu descărcări electrice, este contraindicat să te protejezi sub un pom.

  • Altă regulă spune că, fiind pe un câmp deschis, este periculos să stai în picioare – mai ales cu o umbrela deschisă (umbrela având un vârf metalic, care atrage descărcarea electrică). Recomandat este să te ghemuiești la pământ.
  • Trebuie evitată apropierea de animale mari sau de grupuri: fulgerul care a lovit un om sau un animal se va transmite imediat la cei din apropiere. Se recomandă ca distanța între persoane sau între oameni și animale mari să fie de minimum trei metri.
  • Dacă te prinde o furtună în mașină, să știi că ești protejat doar de ploaie, nu și de trăsnet. Atunci când te prinde furtuna, indicat ar fi să intri în parcare, să fixezi un fir metalic (sârmă) de partea nevopsita a caroseriei mașinii (eventual eșapament) și să înfigi capătul opus adânc în pământul ud.
  • Dacă te afli acasă, se recomandă deconectarea televizorului și a calculatorului pe timpul furtunii. Nici folosirea telefonului fix nu este recomandată, fiind de preferat cel mobil, care nu prezintă niciun pericol.
  • Prima regulă elementară spune că, atunci când plouă cu descărcări electrice, este contraindicat să te protejezi sub un pom. Este mai bine să te uzi, decat să mori.
  • Dacă sunteți afară în aer liber, îndepărați-vă de tot ce este din metal - pilon, gard.
  • https://www.timpul.md
  •  

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100