Пятница,
20.07.2018
00:10Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


IN MEMORIAM  

Astăzi se împlinesc doi ani de la trecerea în neființă a lui Anatol Dumitraș


Pe 14 iunie 2016, cunoscutul interpret din ţara noastră Anatol Dumitraș s-a stins din viață. Artistul suferea de cancer. Cântărețul este autorul celebrelor melodii „Dulce-i vinul”, „Prima dragoste” sau „În ochii tăi”.

Anatol Dumitraş s-a născut la 14 noiembrie 1955, în satul Larga, raionul Briceni. După absolvirea şcolii decide să devină electrician. Astfel, urmează o şcoală profesională, apoi lucrează conform specializării în colhozul din localitatea sa de baştină, dar numai câteva luni. Cariera sa de interpret începe în anul 1982, în calitate de solist al formaţiei „Bucuria”, un an mai târziu îl găsim în componenţa altui ansamblu – „Legenda”, iar pe parcursul anilor 1986-1989 este solist al formaţiei „Plai”. Din anul 1989 şi până în anul 1991 a fost solist şi conducător artistic al formaţiei „Olymp”, apoi în perioada 1991-1993 – solist şi conducător artistic al formaţiei „Alai”.

Pe parcursul anilor reuşeşte să realizeze numeroase înregistrări la Radiodifuziunea şi Televiziunea Naţională. Din 1995 a deţinut titlul onorific de maestru în artă. În 2012, și-a sărbătorit cei 30 de ani de activitate scenică, printr-un grandios concert la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”.

„Am fost în peste 50 de țări, dar povestea adevărată de iarnă pentru mine a fost, este şi va rămâne satul meu natal”, a declarat atunci marele artist al neamului.

Artistul a fost înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău.
 

https://telegraph.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100