Среда,
15.08.2018
23:35Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


IN MEMORIAM  

Ultimul film al lui Mihai Curagău, „Miliard”, premiat cu Grand Prix-uri


 

Maestrul Mihai Curagău, Artist al Poporului, decorat cu Ordinul Republicii, a jucat ultimul său rol în filmul de scurt metraj „Miliard”, dar n-a mai apucat să-l vadă. Premiera filmului pentru R. Moldova, este planificată pentru 15 august 2018, cand marele actor ar fi împlinit 75 de ani.

Filmul „Miliard” este lucrarea de licență la VGIK (Institutul de Cinevatografie de la Moscova - n.r.) a lui Evgheni Dudceac, proiect cîștigător al grantului de 10.000 de euro lansat de YOUBESC CREATIVE INSTITUE.

Scurmetrajul „Miliard” a și luat deja Grand Prix-ul la „VGIK student Festival” și alt Grand Prix la Samorodok „Shukshin Festival” 2017, în Rusia. Filmul este în competiție la New Wave International Student Festival (cu premieră în Bulgaria la 27 aprilie 2018) și a mai fost selectat la 2 festivaluri internaționale din Italia. Urmează un circuit festivalier și proiecții în toată lumea.

A fost filmat în vara-toamna anunui 2016, iar subiectul filmului este despre badea Gheorghe, un pensionar văduv de mult timp, care își trăiește veacul la marginea unui sat moldovenesc.

„MILIARD” trebuie să devină un film-success. Un Hit al scurt-metrajelor moldovenești și un produs viral la nivel global. Are pentru aceastea ingredientele necesare: o istorie simplă, un personaj care se schimbă pînă la sfîrșitul filmului, spectacolul efectului „neașteptat” și un Actor distribuit corect, cu o prestație extraordinară. 

Am mai condimentat cu titlul, ”miliard” fiind unul din cele mai căutate cuvinte din anii 2014, 2015, 2016... și mai poate fi ”în vogă”, a spus producătorul filmului Sergiu Cumatrenco Jr într-un interviu pentru Radio Chişinău.

https://noi.md

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100