Пятница,
17.08.2018
22:16Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


IN MEMORIAM  

(video) „Asta-i floarea lui Sulac, care ne-a cântat cu drag”. Astăzi se fac 15 ani de la moartea lui Nicolae Sulac


 

Astăzi s-au împlinit 15 ani de la trecerea în eternitate a regretatului cântăreţ de muzică populară Nicolae Sulac, Artist al Poporului, cavaler al Ordinului Republicii, laureat al Premiului de Stat.

(video) „Asta-i floarea lui Sulac, care ne-a cântat cu drag”. Astăzi se fac 15 ani de la moartea lui Nicolae Sulac
 (Foto: trm.md)

 

 

Cu această ocazie, mai multe persoane au depus flori la mormântul regretatului artist. 

Nicolae Sulac s-a născut la 9 septembrie 1936 în satul Sadîc, judeţul Cahul, în prezent raionul Cantemir. A fost solist în Capela corală „Doina” (1959-1960), în orchestra Cinematografului Chişinău (1960-1961), în orchestrele de muzică populară „Mugurel” (1961-1965) şi „Lăutarii” (1970-1986) ale Filarmonicii din Chişinău. În 1964 i s-a conferit titlul onorific Artist Emerit, iar în 1967 de Artist al Poporului. În 1982 a fost distins cu Premiul de Stat şi în 1996 - cu Ordinul Republici. S-a stins din viaţă la 8 aprilie 2003.

PUB

 

În anul 1965 Nicolae Sulac devine solist al Ansamblului "Fluieraş", ulterior, în anii 70 şi începutul anilor 80 concertează în calitate de solist al Orchestrei de Muzică Populară "Lăutarii".

A mai evoluat și în orchestrele "Folclor", "Mugurel". Este Artist al Poporului, laureat al Premiului de Stat, cavaler al "Ordinului Republicii".

Nicolae Sulac a fost artistul care reuşea să creeze diverse stări sufleteşti, devenind un adevărat dirijor al emoțiilor publicului. Oamenii l-au iubit și continuă să-l iubească pentru melodiile sale și vocea cu care l-a înzestrat Dumnezeu, rămânând „legenda vie a cântecului popular”.

Cunoscutele sale cântece "Tinerețe-tinerețe", "Foaie verde magheran", "Cînd tata va veni", "Floarea lui Sulac", "Ce frumos mai cântă cucul", doinele "Miorița" și "Doina de jale", "În pădurea de la Prut" și multe alte piese vor rămâne pentru totdeauna în memoria neamului.

 

 

 

 

Chiar dacă aplauzele cu care i-a fost răsplătită fiecare evoluare s-au stins odată cu ultima cădere de cortină, ecoul lor mai vibrează în inimile celor care au avut norocul să-l admire în scenă. Astăzi, amintirile îl readuc pe marele artist printre noi, dar cântecele sale despre viaţa omului, cu bucurii şi tristeţi, constituie un adevărat tezaur al folclorului.

http://unimedia.info/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100