Воскресение,
19.08.2018
04:35Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


EXTERNE  

VIDEO / Europa, împotriva Rusiei. 10 state solicită retragerea armatei din teritoriile ocupate


 

România, Statele Unite ale Americii și alte opt state solicită Rusiei să-și retragă trupele de pe teritoriile ocupate.  Printr-o declarație comună, statele care fac parte din grupul de prieteni ai Georgiei își reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale acesteia la zece ani de la conflictul ruso-georgian în urma căruia Osetia de Sud și Abhazia au devenit provincii separatiste susținute de Federația Rusă.

În declarația semnată, cele zece state, dintre care nouă sunt membre NATO îndeamnă ”Federația Rusă să-și inverseze recunoașterea așa-numitei independențe a regiunilor georgiene Abhazia și Osetia de Sud”. Unilateral, Ministerul român al Afacerilor Externe și-a reiterat sprijinul ferm pentru integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei în granițele recunoscute internațional.

În context, declarația semnată de cele zece țări solicită Rusiei să „implementeze integral acordul de încetare a focului mediat de Uniunea Europeană” în 2008 și care prevede retragerea forțelor rusești de pe teritoriile ocupate ale Georgiei.

Această solicitare prinde un nou contur în condițiile în care în Declarația Finală a Summit-ului NATO de la Bruxelles, aliații au cerut, în premieră într-un document oficial al Alianței, retragerea trupelor rusești staționate ilegal în Republica Moldova, Georgia și Ucraina.

https://10tv.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100