Четверг,
19.07.2018
06:54Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


EXTERNE  

10TV VIDEO // Retragerea armatei ruse – o necesitate


 

OSCE cere încă o dată retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Adunarea a reafirmat necesitatea retragerii complete a forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova, potrivit unor amendamente inclus în Rezoluția sesiunii anuale a Adunării, care se desfășoară zilele acestea în Bundestagul Germaniei.  

Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa a reafirmat necesitatea retragerii complete a forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova și transformarea actualei misiuni de menținere a păcii în una civilă cu mandat internațional.

Un amendament în acest sens a fost inclus în Rezoluția sesiunii anuale a Adunării Parlamentare OSCE, care se desfășoară în perioada 7-11 iulie, în Bundestagul Germaniei.
În cadrul ședinței au fost dezbătute 25 de amendamente propuse la textul Rezoluției de către delegațiile celor 57 de state participante.

Două amendamente au fost propuse de delegația Parlamentului Republicii Moldova și un amendament de delegația Parlamentului României. Toate au fost acceptate cu o majoritate de voturi. Aprobarea amendamentelor delegației R.Moldova noastre au avut la bază efortul comun al delegațiilor parlamentare din Republica Moldova, România, SUA, Marea Britanie, Georgia și Lituania.

Rezoluţia cu privire la retragerea armatei ruse de pe teritoriul R. Moldova a fost aprobată de către Adunarea Generală a ONU pe 22 iunie.

https://10tv.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100