Пятница,
17.08.2018
12:30Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


EXTERNE  

Agenția de presă Ria Novosti a fost interzisă în Ucraina


 

Ucraina a interzis agenţiei de presă ruse RIA Novosti să-şi desfăşoare activitatea pe teritoriul său, în cadrul noilor sancţiuni care vizează Moscova şi care intervin la o săptămână după arestarea unui oficial al filialei agenţiei RIA Novosti la Kiev, acuzat de 'înaltă trădare', scrie Agerpres.

Ria Novosti şi Interselekt, compania care gestionează activităţile economice ale agenţiei la Kiev, au fost adăugate pentru o perioadă de trei ani pe ‘lista neagră’ a Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare (NSDC), publicată pe site-ul preşedinţiei ucrainene.

Aceste sancţiuni includ blocarea activelor, a telecomunicaţiilor utilizate de agenţie şi a site-ului ucrainean al Ria Novosti.
Directorul conglomeratului media rus Rossia Segodnia, din care face parte şi Ria Novosti, a denunţat decizia ca fiind ‘un indicator al neputinţei’ autorităţilor de la Kiev.

‘Ei nu fac decât să-şi acuze proprii cetăţeni, să persecute jurnaliştii, să atace libertatea de expresie, să interzică mass-media respectate’, a declarat Dmitri Kisseliov, citat de Ria Novosti.

Un responsabil al agenţiei Ria Novosti de la Kiev, jurnalistul Kirilo Vişinski, care are dublă cetăţenie, rusă şi ucraineană, a fost arestat şi acuzat săptămâna trecută de ‘înaltă trădare’ şi riscă 15 ani de închisoare.

Kirilo Vişinski, 51 de ani, care a lucrat pentru media ucrainene înainte de a deveni în urmă cu câţiva ani corespondentul televiziunii publice ruse Rossia şi de a trece apoi la Ria Novosti, a respins toate acuzaţiile formulate împotriva sa şi a denunţat ‘o încălcare a libertăţii de expresie’.

Arestarea şi inculparea sa au fost descrise ca fiind ‘fără precedent’ de preşedintele rus Vladimir Putin, în timp ce organizaţii internaţionale şi-au exprimat de asemenea îngrijorarea.

http://tv8.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100