Пятница,
17.08.2018
12:30Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


EXTERNE  

Tânărul din Africa care a salvat un copil, a devenit erou în Franța și va primi cetățenie franceză!


 

 

Un tânăr originar din Mali a devenit erou în Franța, după ce a escaladat, fără nicio siguranță, o clădire. El a intervenit pentru salvarea unui copil care atârna în gol, la etajul patru al blocului. După fapta sa, migrantul din Mali, care se află în Franța de 6 luni, fără acte, a fost invitat de președintele Emmanuel Macron la Palatul Elysee, pentru a i se conferi cetățenie franceză.

Copilul de doar câțiva ani locuiește cu părinții săi, într-un bloc din Paris. Micuțul a rămas pentur scurt timp nesupravegheat, iar în acest timp a reușit să  ajungă pe balustrada blocului, la etajul patru. Un vecin a încercat să-l apuce pe băiețel, dar fără succes, scrie libertatea.ro.

Salvarea a venit din partea tânărului Mamoudou Gassama, în vârstă de 22 de ani. Fără să stea prea mult pe gânduri, tânărul din Mali a început să escaladeze clădirea și aproape 30 de secunde a ajuns în balconul din dreptul copilului, pe care l-a ridicat imediat. Intervenția salvatoare a fost filmată, iar francezii l-au lăudat pe tânăr și l-au comparat cu SpiderMan. Ulterior, Mamoudou și-a explicat gestul curajos.

“Am reacționat pentru că era vorba de un copil”, a declarat el pentru Le Parisien. Fapta sa a fost lăudată și de primărița Parisului, Anne Hidalgo. “Felicitări lui Mamoudou Gassama pentru fapta sa curajoasă care a dus la salvarea unui copil. Am avut plăcerea de a discuta cu el la telefon, astăzi, pentru a-i mulțumi”, a scris aceasta pe Twitter. Mai mult, migrantul din Mali a fost invitat de președintele Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

”Am văzut multă lume care striga, maşinile claxonau. Atunci am trecut strada şi am alergat să văd cum pot să-l salvez. Am reuşit să mă prind de balcon şi m-am căţărat, uite aşa… Şi, mulţumesc lui Dumnezeu, l-am putut salva”, a spus Mamoudou Gassama, numit de presa franceză ”Spiderman” (Vezi video!).

http://unica.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100