Воскресение,
19.08.2018
11:02Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


EXTERNE  

Ucraina nu mai recunoaște permisele de conducere transnistrene


 

Permisele de conducere emise de către „autoritățile” separatiste de la Tiraspol nu mai sînt recunoscute de către autoritățile ucrainene.

Potrivit presei transnistrene, deja există cazuri cînd locuitori ai regiunii care au călătorit în Ucraina cu permise de conducere emise de Tiraspol au fost amendați de către inspectorii Poliției de Patrulare a Ucrainei, deoarece actele lor nu sînt conforme Convenției de la Veneția.

 

Amintim că transnitrenii pot călători cu acte și numere de înmatriculare transnistrene pe teritoriul R. Moldova în Ucraina și Rusia.

 

Pentru acederea mijloacelor de transport din stînga Nistrului în traficul rutier internațional la 24 aprilie, reprezentanții politici din partea Chișinăului și Tiraspolului, Cristina Lesnic și Vitalii Ignatiev, au semnat la Tighina, decizia protocolară cu privire la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană care nu desfășoară activități comerciale, potrivit unui comunicat al Biroului de Reintegrare.

Aceste autovehicule vor avea plăcuțe auto neutre (din trei litere și  trei cifre) și un pașaport tehnic agreat de către ambele părți, cu respectarea cerințelor Convenției de la Viena din 8 noiembrie 1968 privind circulația internațională. 

Totodată amintim că acest pas a stîrnit un val de nemulțumiri și îngrijorări în rîndurile societății civile din R. Moldova. Experții în securitate din Republica Moldova califică acestă decizie drept o cedare crasă din partea Chișinăului și un pas spre recunoșterea suveranității Transnistriei. 

„S-a subliniat insistent că ele vor fi în conformitate cu Convenția de la Veneția. Iar aici se crează un precedent pentru separatiștii din Donețk și Lugansk din Ucraina, cu complicitatea pro-europenilor de la Chișinău. OSCE-ul e un rahat pe care noi îl tolerăm din cauza impotenței noastre. OSCE-ul nu poate trece pe malul stîng și-și face de cap pe malul drept”, a comentat Oazu Nantoi pentru DESCHIDE.MD implicarea OSCE-ului în reglementarea transnistreană.

https://noi.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100