Четверг,
19.07.2018
02:57Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


EXTERNE  

Averile oligarhilor ruşi se prăbuşesc una câte una


 

Luni a fost o zi dificilă pentru toţi miliardarii ruşi. Valoarea netă combinată a celor mai bogaţi oameni din ţară a scăzut cu 16 miliarde de dolari, eliminând toate câştigurile lor anuale, după sancţiunile impuse de SUA în urmă cu o săptămână.

Toţi magnaţii ruşi, cu excepţia unuia dintre cei 27 enumeraţi pe indicele Bloomberg Billionaires, au pierdut bani, în frunte cu oligarhul Vladimir Potanin, a cărui avere a scăzut cu 2,25 miliarde de dolari. Directorul executiv al Lukoil PJSC, Vagit Alekperov, a rămas fără 1,37 miliarde de dolari în conturi, în timp ce Viktor Vekselberg de la Grupul Renova a pierdut 1,28 miliarde de dolari.

Vekselberg este unul dintre cei şapte miliardari ruşi sancţionaţi săptămâna trecută de către administraţia Trump pentru implicarea Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA. El a luat măsuri pentru a limita expunerea averii sale din Elveţia la sancţiuni.

Oleg Deripaska, care s-a aflat printre cei sancţionaţi, a pierdut luni 905 milioane de dolari, averea s-a scăzând cu mai mult de 2 miliarde de dolari în ultimele două zile de tranzacţionare. Pierderile sale au provenit de la conglomeratul său industrial En + Group Plc, a cărui cotă a scăzut cu 54% potrivit datelor de la Stock Exchange din Londra. Prin intermediul EN +, Deripaska deţine jumătate din United Co Rusal, producătorul de aluminiu gigant, care a fost şi el expus la sancţiuni.

Stocurile au scazut luni, in timp ce indicele MOEX Russia a scazut cu 8,3%, cel mult in ultimii patru ani. Rublele au scăzut cu 3,7%, până la 60,3 faţă de dolar.

Statele Unite ale Americii au anunţat joi o serie de sancţiuni împotriva Rusiei ca răspuns la ingerinţa Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi pentru mai multe atacuri cibernetice, relatează AFP.

Şapte "oligarhi", prezentaţi ca apropiaţi ai Kremlinului lui Vladimir Putin, precum şi douăsprezece companii pe care le deţin sau controlează sunt printre ţintele acestor măsuri punitive, printre cele mai severe luate de administraţia lui Donald Trump împotriva Moscovei.

"Statele Unite iau aceste măsuri ca răspuns la toate atitudinile (...) şi activităţile nefaste ale guvernului rus, care continuă în lume", a declarat presei un înalt responsabil al administraţiei Trump. 

Autor: capital.ro
http://hotnews.md/

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100