Четверг,
19.07.2018
06:30Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ECONOMIE  

Opinia experţilor: Mai multe domenii ale economiei naţionale, în creştere constantă


Creșterea produsului intern brut (PIB), în primul trimestru al acestui an, cu 3,7%, față de aceeași perioadă a anului trecut, a fost influenţată de dezvoltarea comerțului interior, a industriei și tehnologiilor informaționale și a comunicațiilor. Per total, PIB-ul a însumat 37,6 miliarde de lei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, sectorul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor (TIC) devine tot mai atractiv pentru investitori, marcând cea mai mare creștere din ultimii opt ani.Ca pondere în PIB, acest sector atinge 6,6% și este în continuă ascensiune.

Experţii ministerului consideră că rezultatele bune se datorează inclusiv creării, la sfârșitul anului 2017, a parcului pentru tehnologia informației – „Moldova IT Park”.
Cea mai mare contribuție asupra creșterii valorii adăugate brute a fost, însă, exercitată de activitățile comerț cu ridicata şi cu amănuntul, transport şi depozitare, hoteluri și restaurante, care au înregistrat o majorare a volumului fizic de 6,3% și o contribuție la creșterea PIB de 1,2 puncte procentuale.

Creșterile volumului mărfurilor comercializate reflectă o creștere a cererii de mărfuri, fenomen influențat de creșterea reală a veniturilor. Totodată, cele mai influente industrii care au înregistrat creşteri au fost fabricarea de fire şi cabluri electrice, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, prelucrarea și conservarea fructelor şi legumelor, fabricarea băuturilor, inclusiv a vinurilor, fabricarea articolelor din sticlă, prelucrarea şi conservarea cărnii.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100