Пятница,
17.08.2018
12:30Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ECONOMIE  

Primul TRIMESTRU // România rămâne PRINCIPALA PIAȚĂ pentru produsele din R. Moldova: Am exportat peste Prut de aproape trei ori mai MULT decât în Rusia


 

R. Moldova a exportat, în primul trimestru al anului curent, mărfuri în valoare totală de 678,2 milioane de dolari SUA, mai mult cu 28,4% decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Datele Biroului Național de Statistică arată că pe piața Uniunii Europene am exportat mărfuri de 454,7 milioane de dolari, cu 35,5% mai mult față de ianuarie-martie 2017. Cota exporturilor autohtone pe piața comunitară a ajuns la 67%.

Totodată, țările CSI au fost prezente în exporturile R. Moldova cu o pondere de 16,8%, în scădere cu 2,8% față de ianuarie-martie 2017. Aici am exportat, de la începutul anului, mărfuri în valoare de 113,7 milioane de dolari. 

Datele statistice arată că România rămâne principalul partener comercial al R. Moldova, unde au ajuns mărfuri în valoare de peste 166 de milioane de dolari în primele trei luni ale anului curent, cu 29% mai mult decât în ianuarie-martie 2017.

În Rusia am exportat, în aceeași perioadă, de aproape trei ori mai puțin - 60 de milioane de dolari. Menționăm că, în primele trei luni ale anului 2018, R. Moldova a importat mărfuri în valoare de peste 1,326 de miliarde de dolari, cu 28,7% mai mult ca în aceeași perioadă din 2017.

http://www.ziarulnational.md/

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100