Среда,
15.08.2018
10:33Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ECONOMIE  

Încă o BANCĂ din R. Moldova urmează să fie vândută. O instituție financiară internațională și două fonduri de investiții străine sunt interesate să preia acțiunile


 

 

Un consorțiu internațional, format dintr-o instituție financiară internațională și două fonduri străine de investiții directe, a depus o cerere oficială pentru achiziționarea a 41,09% de acțiuni ale BC „Moldova-Agroindbank” S.A.

Banca Națională a Moldovei (BNM) a informat Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), reunit în ședință la 4 mai 2018, că există această cerere.

„Ținând cont că BC „Moldova-Agroindbank” S.A. este o bancă de importanță sistemică și că au expirat mai mult de trei luni de la expunerea la vânzare pe piața reglementată a acțiunilor noi ale băncii emise prin decizia organului său executiv ca urmare a anulării acțiunilor neînstrăinate ale foștilor deținători, CNSF a înaintat Guvernului propunerea de a iniția negocieri cu potențialii achizitori în vederea vânzării acțiunilor respective”, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei.

Sursa citată mai menționează că legea prevede că perioada totală de deținere a acțiunilor de către Guvern nu trebuie să depășească 90 de zile.

„În cazul semnării unui precontract cu consorțiul internațional și lansării procedurii de cumpărare-vânzare prevăzute de lege, licitația va fi deschisă în aceleași condiții tuturor potențialilor cumpărători, care au primit permisiunea prealabilă a BNM. Procedura respectivă nu afectează activitatea băncii”, se mai arată în comunicatul de presă.

Amintim că, la începutul anului curent, o altă bancă din R. Moldova a fost vândută investitorilor străini. Banca Transilvania a achiziționat la începutul anului peste 39 la sută din acțiunile „Victoriabak” și, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, va deține o cotă de peste 66 la sută din acțiunile uneia dintre primele trei bănci din R. Moldova.Banca Transilvania a mai dobândit, la 3 mai, 5,42% din acțiunile Victoriabank, achiziționate de la 80 de vânzători care au realizat subscrieri, iar acum a ajuns la o deținere de 44,6% din acțiunile celei de-a treia bancă, după mărime, din R. Moldova.

http://www.ziarulnational.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100