Воскресение,
19.08.2018
11:02Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ECONOMIE  

Moldovenii care muncesc în Rusia - trimit tot mai PUȚINI BANI ACASĂ


 

Volumul transferurilor bănești de peste hotare în primul trimestru a înregistrat cele mai mari valori din ultimii patru ani, iar remitențele vor continua să crească cu un ritm mai mic și în următorii ani. 

Datele statistice arată o scădere continuă a transferurilor din Rusia, iar analiștii susțin că această tendință se va menține în continuare, notează Radio Chișinău.

Transferurile bănești de peste hotare în favoarea persoanelor fizice au fost de 300 milioane $ în primele trei luni, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. De fapt, este cea mai mare sumă din 2014 încoace.

Ponderea banilor trimiși din statele CSI, în mod special din Federația Rusă este tot mai mică în ultimii ani – de la peste jumătate din total, până acum 5 ani, la nici 30 la sută în primele trei luni ale anului curent.

Ponderea Uniunii Europene în remitențe a crescut încontinuu și a ajuns la 38%.

Numărul de migranți în Federația Rusă se reduce semnificativ. Rusia se află în criză și stagnare de mai bine de trei ani și perspectivele sunt negative în următoarea perioadă – devalorizarea rublei, ieșirea investitorilor străini de pe piața Federației Ruse. Astfel, s-a produs fenomenul reorientării migranților spre UE, iar această tendință va continua.

Transferurile bănești de peste hotare au atins nivele record de peste 1,6 miliarde de dolari anual în anii 2008, 2013 și 2014. Între timp, ponderea remitențelor în PIB a scăzut constant în ultimul deceniu de la aproximativ o treime în anul 2008 la mai puțin de 20% în 2017.

https://1md.online


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100