Пятница,
20.07.2018
21:18Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ECONOMIE  

Zona Economică Liberă Bălți își extinde activitatea. Investițiile se ridică la 19 milioane de lei


 

Aproximativ cinci mii de locuri de muncă se prognozează că vor fi create în regiunea de Sud a ţării după deschiderea filialei Căuşeni a Zonei Economice Libere (ZEL) Bălţi. În acest sens, urmează să fie făcute investiții în sumă totală de 19 milioane de lei. Banii vor fi alocați din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională și de către Consiliul raional Căuşeni.

Filiala Căuşeni a ZEL Bălţi va fi amplasată pe un teren cu suprafaţa de trei hectare, amenajat pentru construcţii industriale. Proiectul prevede construcția rețelelor, comunicațiilor, drumului de acces și amenajarea teritoriului aferent.

După cum anunță Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud, investitorii se interesează deja de oportunitățile ce urmează a fi create. De exemplu, o companie de producere a cablajelor şi-a asumat angajamentul de a finanţa construcţia halelor de producere. Agentul economic are, în prezent, în jur de 200 de angajați și planifică ca până în luna iulie să livreze producţie în valoare de până la 900 mii de euro.

Zona Economică Liberă Bălți a fost creată în anul 2010 și deja administrează 11 subzone, amplasate în cele trei regiuni ale Republicii Moldova. Timp de opt ani, valoarea investițiilor în ZEL Bălți s-a majorat de la 6,7 până la 161,8 milioane de dolari SUA. În total, cei 55 de rezidenți au creat deja peste șase mii de locuri de muncă.

https://www.bizlaw.md

 

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100