Пятница,
20.07.2018
21:13Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ECONOMIE  

Cîte investiții a atras ZEL Bălți?


 

Timp de 8 ani valoarea totală a investițiilor Zonei Economice Libere (ZEL) Bălţi s-a majorat de la 6,7 pînă la 161,8 milioane de dolari. Cei 55 de rezidenți au creat peste 6200 locuri de muncă, cu un salariu mediu de circa 11600 de lei.

Discuții pe marginea acestei teme au fost purtate de prim-ministrul Pavel Filip în timpul vizitării noilor fabrici din cadrul Zonei Economice Libere (ZEL) Bălţi, fondate acum opt ani, informează Noi.md

Premierul și-a început vizita cu noua hală a celei de-a doua fabrici a producătorului de cablaje auto «Draexlmaier», deschisă la sfîrșitul anului 2017. Realizarea proiectului investițional, în valoare de circa 35 milioane de euro, a permis angajarea a 1000 de persoane, număr ce urmează să fie dublat pînă la finele anului curent. Totodată, compania planifică deschiderea unei fabrici noi în orașul Cahul.
 

De asemenea, Pavel Filip a vizitat cea de-a doua fabrică, recent deschisă, a Companiei «Gebauer & Griller» din Austria, specializată în producția de cablaje pentru industria auto şi telecomunicații. Investițiile pentru construcția noii fabrici au depășit 20 milioane de euro, fiind create aproximativ 600 de noi locuri de muncă.

Premierul a fost informat despre activitatea întreprinderilor și a discutat cu angajații despre condițiile de muncă, nivelul remunerării și beneficiile sociale, pe care le acordă angajatorii. Pavel Filip a remarcat că majoritatea angajaților sînt tineri, accentuînd, totodată, că stagiile în cadrul fabricilor le oferă acestora o serie de avantaje și perspective.

 

În cadrul discuțiilor cu administrația întreprinderilor, premierul a spus că Guvernul rămîne în continuare un partener de încredere în dezvoltarea afacerilor, atragerea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă. „Nu există nimic mai important decît să oferim companiilor posibilitatea să-și mărească investițiile”, a subliniat el.

La rîndul lor, reprezentanții companiilor «Draexlmaier» și «Gebauer & Griller» au menționat că extinderea afacerilor și inițierea unor proiecte noi a fost posibilă datorită asigurării stabilității economice și condițiilor favorabile create de Executiv.

Prim-ministrul a vizitat șantierul de construcție a unei hale industriale, cu o suprafață de 4475 metri pătrați, care reprezintă o investiție autohtonă în valoare de 5 milioane de euro. Construcția urmează a fi finalizată în luna august.
 

 

ZEL Bălţi administrează 11 subzone, amplasate în cele trei regiuni ale Republicii Moldova. Printre avantajele activității întreprinderilor în cadrul ZEL Bălţi se numără o serie de facilități de ordin fiscal şi vamal.

 

 https://noi.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100