Среда,
15.08.2018
23:34Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


DIASPORA  

“Eu zic că bălţenii ar trebui să înceapă prin a evacua gunoiştea din capul lor...”


 

Vitalie Vovc, bălţeanul stabilit de ani buni la Paris, oferă încă un sfat bălţenilor rămaşi să-şi ducă viaţa la Bălţi. În intervenţia lui din această săptămână pentru deschide.md întitulată “Săptămâna în care am aflat ce-i asta tur mortal”, pământeanul nostru  încearcă pentru a câta oară (!) să spună bălţenilor că la alegeri nu se mai poate vota aşa cum s-a votat până acuma. El o spune mai alegoric, dar franc: “Eu zic că bălţenii ar trebui să înceapă prin a evacua gunoiştea din capul lor...”.

Făcând o retrospectivă a evenimentelor produse pe parcursul săptămânii trecute în RM, când ajunge să spună ceva şi despre oraşul în care s-a născut, a copilărit şi şi-a făcut studiile, Vitalie Vovc constată: “LA BĂLŢI E GUNOI Municipiul Bălți are în continuare probleme cu evacuarea gunoaielor... Bălţenii votează în continuare precum au votat dintotdeauna. Dar cer ajutor pentru evacuarea gunoaielor de la Chișinău.”

A ţintit în ce e mai dureros şi ruşinos pentru bălţeni în ulima jumătate de an. De acolo, de la Paris, Vitalie Vovc vede mai altfel îngunoierea oraşului unde a lăsat atâtea amintiri, din ele nu puţine şi frumoase. Anume acest adevăr, credem, îl face să strige că-l doare şi că măturatul gunoaielor din Bălţi nu Chişinăul trebuie să-l efectueze. Pentru a fi curată, capitala de nord are nevoie de o curăţenie mai generală: “Eu zic că bălţenii ar trebui să înceapă prin a evacua gunoiştea din capul lor...”


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100